Bayramiç'te hayvan üreticilerine yönelik seminer

ÇANAKKALE (AA) - Bayramiç'te, hayvan yetiştiricilerine yönelik seminer düzenlendi.

Bayramiç Ziraat Odası, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi, Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK) organize edilen seminer, Sarıdüz köyünde yapıldı.

Bayramiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Arslan, düşen süt fiyatlarına dikkati çekmek amacıyla seminere katılanlara süt ikram ederek, 'Biz yaşamazsak, siz de yaşayamazsınız. Süt üreticisi yok olursa et üreticisi de yok olur. Bu nedenle süt üreticilerine sahip çıkılması gerekiyor' dedi.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in süte müdahalesini olumlu bulup, desteklerini belirterek, 'Kendilerine bu müdahalelerinden dolayı üreticilerimiz adına teşekkür ederim. Plansız üretim her zaman krize sokar. Planlı üretime her zaman ihtiyaç vardır. Bizler olmazsak sanayici olmaz. Birbirimize ihtiyacımız var' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Harun Baytekin, Prof. Dr. Türker Savaş ile Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinde görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Semra Göktürk yetiştiricilere branşları konusunda bilgi aktardı.

Bakmadan Geçme