BDDK 45 memur alacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), çeşitli kadrolara 45 memur alımı yapacağını duyurdu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), çeşitli kadrolara 45 memur alımı yapacağını açıkladı. Alım yapılacak pozisyonlar arasında “Memur”, “Mühendis”, “Grafiker”, “Sekreter”, “Tekniker”, “Teknisyen” ve “Şoför” kadroları bulunuyor.

Giriş sınavları, “Memur”, “Mühendis”, “Grafiker”, “Sekreter”, “Tekniker” ve “Teknisyen” kadroları için sözlü sınav şeklinde, “Şoför” kadrosu için ise sözlü ve uygulamalı sınav şeklinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

Genel Şartlar:
- Türk Vatandaşı olmak.
- Kamu haklarından mahrum olmamak.
- Türk Ceza Kanunu'nun belirtilen maddelerinde yer alan suçlardan mahkûm olmamak.
- Askerlikle ilgili olarak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
- 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun belirtilen şartlarını taşımak.

Özel Şartlar:
- 2024 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre belirtilen taban puanı sağlamak.
- Başvuracak adayların ilgili pozisyon için gerekli mezuniyet ve KPSS puanı şartlarını karşılaması gerekmektedir.

Giriş Sınavı Başvurusu:
Adaylar başvurularını 10 Ekim 2024 - 20 Ekim 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı web sitesi üzerinden yapabilecekler.

Sözlü Sınav Konuları ve Değerlendirme:
Sözlü sınavda adaylar; mesleki bilgi ve yetenek, bir konuyu kavrayıp özetleme, genel yetenek ve kültür, davranış ve mesleğe uygunluk, özgüven ve bilimsel gelişmelere açıklık gibi kriterlere göre değerlendirilecek. Şoför kadrosu için ise uygulama sınavında araç kullanma yeteneği ve kişisel sürüş becerileri değerlendirilecek.

Atama ve Yedek Adaylar:
Sözlü ve uygulama sınavlarında başarılı olan adaylar, Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilecek. Atama işlemlerinde belirlenen süre içinde başvurmayan veya gerekli şartları taşımadığı anlaşılan adayların atamaları yapılmayacak. Yedek adaylar ise asil listede yer alanlardan başvurmayanların yerine atanacak.

memur5.com

Bakmadan Geçme