'Belediye 30 köpek ile 14 kedi ve 1 kargayı ilaçla katletti' suçlaması

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan bir hayvan rehabilitasyon merkezinde, çöp torbalarına yerleştirilmiş çok sayıda kedi ve köpek ölü olarak bulundu. Hayvanların, zehirli iğnelerle öldürüldüğü iddia edildi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan bir hayvan rehabilitasyon merkezinde, çöp torbalarına yerleştirilmiş çok sayıda kedi ve köpek ölü olarak bulundu. Hayvanların, zehirli iğnelerle öldürüldüğü iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı, ilgililer açığa alındı.

Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Pelitli Mahallesi'nde yer alıyor. Merkeze bugün gelen bir ziyaretçi, geçen çarşamba günü burada sağ olarak gördüğü hayvanların bu kez olmadığını fark etti. Ziyaretçi, merkez arka tarafındaki çöp konteynerlerinde poşetlerde ölü hayvanları gördü ve durumu yetkililere bildirdi. Yapılan incelemelerde, 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın iğneyle öldürüldüğü iddia edildi.

Soruşturma Başlatıldı

Hayvanseverler ve belediye yetkilileri, olayın ardından hızla bölgeye gitti. CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze Belediyesi'ni konuyla ilgili derhal açıklama yapmaya davet etti. Çiler, yaşananları “vahşet” olarak nitelendirerek, açıklama yapılmasını talep etti. Olayla ilgili olarak Kocaeli Valiliği de açıklama yaparak, adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Belediye Açıklaması: Görüntüler Kabul Edilemez

Gebze Belediyesi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, hayvanların nasıl öldüğü ve hangi koşullarda toplandığına dair bilgilere yer verdi. Açıklamada, görüntülerdeki köpeklerin 16'sının sokaklardan toplandığı, 3 köpeğin trafik kazasında yaşamını yitirdiği, 10 köpeğin ise hastalıktan öldüğü belirtildi. Kedilerle ilgili de benzer bir açıklama yapıldı. Belediyenin açıklamasında, “Bu görüntüler kabul edilemez. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı, ilgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alındı.” denildi.

Başkan Büyükgöz: Hesap Soracağız

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, olaya ilişkin bir açıklama yaparak, “Hayatta olan hiçbir hayvanımızı öldürmek, itlaf etmek gibi bir sürecimiz olmaz, olamaz. Bu görüntüleri ben de seyrettim, çok üzüldüm.” ifadelerini kullandı. Büyükgöz, sokaklardan cansız olarak toplanan ve tedaviye yanıt vermeyen hayvanların uygun usullerle gömüldüğünü söyledi. Başkan, sürecin başından sonuna kadar yaşananlara sebep olan herkese hesap sorulacağını belirtti.

memur5.com

Bakmadan Geçme