Bilecik'te turizm acentelerine bilgilendirme gezisi düzenlendi

BİLECİK (AA) - Bilecik Valiliği koordinasyonunda, Bilecik Belediyesi işbirliğinde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Bilecik'in tanıtımına yönelik turizm acentelerinin katıldığı bilgilendirme gezisi düzenlendi.

Gezi kapsamında Bilecik ile ilçe ve köylerinde etkinliklerde ve incelemelerde bulunan grup, Pelitözü Gölpark'ta Bilecik Vali Vekili Mehmet Taşdöğen ve BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ile bir araya geldi.

Taşdöğen, burada yaptığı konuşmada, Bilecik'in birçok değeri barındıran bir kent olduğunu belirterek, turizmin çok farklı alanlara yayıldığını anımsattı.

İnsan hareketliliğinin turizm için önemli olduğunun altını çizen Taşdöğen, şöyle konuştu:

'Turizm sadece denizle olmuyor. Günümüzde artık tarih, kültür ve doğa turizmi ön plana çıkıyor. Bilecik'te, belki birçok ilden fazla turizm etkenleri var. Buradaki turizm potansiyelinin tanıtım noktasındaki eksikliklerimizi katkılarınızla gidermiş olacağız. Bilecik ulaşımıyla günü birlik gezilip, görülebilecek bir yer. Son yıllarda Bilecik'i sadece Bileciklilere değil ülkemizde ve Avrupa'da tanıtmak için yeni projeler ortaya koymaya çalışıyoruz. Hep birlikte Osmanlı Devleti'nin kurulduğu bu toprakları tanıtmış olalım. Bilecik sanayi şehri ama bunun yanında bacasız sanayi de olsun istiyoruz.'

Değirmenci de Bilecik'te turizmi tanıtımı anlamında birçok çalışmayı aynı anda yürüttüklerini anlattı.

BEBKA Turizm Danışmanı Metin Çelik ise yapılan projeler ve çalışmalarla Bilecik'in kültürel aktivitelerini ön plana çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Bakmadan Geçme