Borsa'da endişe kaynağı yeni konkordatolar

Mega Polietilen'in konkordato ilan etmesi, Borsa İstanbul'da endişe yaratırken, analistler yeni konkordato başvurularının gelebileceğine dikkat çekiyor.

Borsa İstanbul'da işlem gören Mega Polietilen'in konkordato ilan etmesi, hem reel sektörde hem de borsada belirsizlikleri artırdı. BİST100 endeksi hafta ortasında 10.000 seviyesine yakın bir denge arayışındayken, ‘yüksek faiz-düşük talep' ortamının şirketler üzerindeki etkileri yakından takip ediliyor.

2024'ün ilk yedi ayında 1554 konkordato talebi gelirken, bunlardan 55'i için iflas kararı verildi. Tacirler Yatırım Araştırma Direktörü Serhan Yenigün, bir şirketin konkordato başvurusunun, finansal zorluklar yaşadığının bir işareti olabileceğini belirtti. Yenigün, “Bu bir iflas değil, ancak yatırımcılar sadece grafiklere değil, şirketlerin finansal yapılarına da dikkat etmeli,” dedi.

Mega Polietilen'in konkordato sürecini borçluluk yapısını düzelterek atlatabileceğini vurgulayan Yenigün, önümüzdeki dönemde başka şirketlerden de benzer haberlerin gelebileceğine işaret etti.

Bu arada, MEGAP hisselerinin yarın Yakın İzleme Pazarı'nda tekrar işleme açılması bekleniyor. Şirket hisseleri, son kapanışını 4,67 TL'den gerçekleştirmiş ve yıl içerisinde mayıs ayında 11,05 TL ile en yüksek seviyesini görmüştü.

memur5.com

Bakmadan Geçme