Çanakkale, Bolu ve Manisa'da orman yangınları: Binlerce personel ile 14 uçak, 31 helikopter teyakkuzda

Çanakkale, Bolu ve Manisa'da orman yangınları hızla yayılıyor Çanakkale'de 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı geçici olarak ziyarete kapatıldı. Bolu'daki yangın nedeniyle iki köy tahliye edilirken, Manisa'da da yangın ikinci gününe girdi ve çevre köylerde tedbir amaçlı tahliyeler gerçekleştirildi.

Çanakkale, Bolu ve Manisa'da orman yangınları devam ediyor.

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki yangın, 57. Alay Şehitliği'ni tehdit ediyor ve Anzak Mezarlığı zarar gördü.

Bolu'nun Göynük ilçesindeki yangın nedeniyle iki köy tahliye edildi. Manisa'daki yangın ikinci gününe girdi ve çevre köyler de risk altında.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla mücadelede 14 uçak, 31 helikopter, 265 kara aracı ve 1,413 personelin görev aldığını belirtti. Bakan, yangınların kontrol altına alınması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ve olumlu gelişmelerin beklediğini ifade etti.

Ekipler, yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyor. Eceabat'ta, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı geçici olarak ziyarete kapatıldı. Bolu'da ise yangının neden olduğu duman Eskişehir'e ulaştı. Manisa'daki yangında, Karayakup ve Yeniköy mahalleleri tedbir amaçlı boşaltıldı.

Devam eden mücadeleye destek olmak için çevre illerden de araç ve personel yardımı sağlanıyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme