Çarşı ve mahalle bekçileri, öğretmenlerden daha fazla maaş alıyor

Göreve yeni başlayan çarşı ve mahalle bekçilerinin aldıkları maaşın öğretmenlerin maaşını geçmesi ücret dengesizliğinde yeni bir tartışma başlattı.

Göreve yeni başlayan çarşı ve mahalle bekçilerinin mezuniyet durumlarına göre aldıkları ücretler aynı derece ve kademedeki öğretmen maaşını geçti.

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinden Emniyet Hizmetleri Sınıfı'na girenlerden; ilkokul ve ortaokul mezunu olanların giriş derecelerine 2 derece, lise ve dengi okul mezunu olanların giriş derecelerine lise mezunlarına göre 1 derece ve 1 kademe, yükseköğrenim mezunu olanların giriş derecelerine ise 1 derece ilave edilmektedir.

“Çarşı ve Mahalle Bekçisi” unvanlı kadrolarda görev alanlar bu uygulamadan yararlanmaktadırlar. Bu nedenle lisans mezunu olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi 8/1 derece ve kademeden göreve başlayacaktır.

Göreve yeni başlayan 8/1 derece ve kademedeki Çarşı ve Mahalle Bekçisi net 36.565 TL maaş almakatdır.

Göreve yeni başlayan 9/1 derece ve kademedeki öğretmen ise 33.506,81 TL maaş almaktadır. her ne kadar yeni öğretmen alımları sözleşmeli statüde olsa da 9/1 derece ve kademeye öğretmen ataması mümkündür.

Ocak sonrasında göreve yeni başlayan bekar çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşlarına aşağıdaki tabloda yer verilmiştir. Hesaplamaya tayın bedeli ile fazla mesai ücretleri ilave edilmiştir.

memur5.com

Bakmadan Geçme