Cevdet Yılmaz: 2025'te enflasyonu yüzde 20'nin altına düşürmeyi hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılında enflasyonu 'nin altına düşürmeyi, 2026'da ise tek haneli rakamlarla buluşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi Osmangazi Millet Bahçesi Adile Sultan Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Ümraniye İş Dünyası Buluşması"nda yaptığı konuşmada, gelecek yıl enflasyonu %20'nin altına düşürmeyi ve 2026'da Türkiye'yi tekrar tek haneli enflasyon rakamlarına ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, ekonomide belirsizliğin olumsuz etkilerine dikkat çekerek, Türkiye'nin bu belirsizlikleri önemli ölçüde azalttığını ve öngörülebilir bir ortam oluşturduğunu belirtti. Uygulanan Orta Vadeli Program ile büyümenin sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Yılmaz, 2023'te Türkiye'nin %5,1 oranında büyüdüğünü ve milli gelirin 1 trilyon 130 milyar dolara ulaştığını hatırlattı.

Enflasyonla mücadele kapsamında üç aşamalı bir strateji izlediklerini belirten Yılmaz, geçiş döneminin tamamlandığını ve 2024 itibarıyla dezenflasyon dönemine girildiğini söyledi. Yılmaz, yıl sonunda enflasyonun %41,5 seviyesine inmesinin beklendiğini ve gelecek yıl bu oranı %20'nin altına indirme hedeflerinin bulunduğunu kaydetti.

Ekonomik büyümeyle birlikte istihdamda da artış olduğunu ifade eden Yılmaz, 2024'ün ikinci çeyreğinde çalışan sayısının 32 milyon 661 bin kişiye ulaştığını ve ihracatın yıl sonunda 264 milyar dolara çıkmasının hedeflendiğini belirtti. Orta Vadeli Program'ın yapısal reformlarla desteklenmesinin, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

memur5.com

Bakmadan Geçme