CHP'den Sağlık Bakanları hakkında suç duyurusu

Yenidoğan çetesiyle ilgili eski Sağlık Bakanları Mehmet Müezzinoğlu ve Fahrettin Koca ile mevcut bakan olan dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

CHP, "yenidoğan çetesi" ile ilgili eski Sağlık Bakanları Mehmet Müezzinoğlu ve Fahrettin Koca ile mevcut bakan olan dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP, Sıhhiye Adliyesi'nde Müezzinoğlu, Koca ve Memişoğlu hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesinde, CHP Genel Başkan Yardımcıları Zeliha Aksaz Şahbaz ve Gamze Taşçıer, CHP Samsun Milletvekili Murat Çam, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ve CHP avukatlarının katılımıyla Ankara Adliyesi önünde bir açıklama yapıldı.

Aksaz Şahbaz, "Sağlıkta Dönüşüm Programı adı altında sağlığı ticari metaya dönüştüren ve para hırsıyla canlarımıza kıyan bu çetelere zemin oluşturan, bu oluşumlara göz yuman AKP bu işin baş sorumlusudur" dedi. Yenidoğan çetesi soruşturmasının başlamasına neden olan CİMER şikayetlerine değinen Aksaz Şahbaz, hastanelerin yasa dışı faaliyetlerine göz yumulduğunu ve bebeklerin ölümüne neden olan çetelerin faaliyetlerine izin verildiğini vurguladı.

Aksaz Şahbaz, İstanbul'da 19 özel hastanenin yenidoğan yoğun bakım servislerinde tedavi edilen 10 bebeğin, SGK'yı dolandırmak amacıyla çete kuran zanlıların eylemleri sonucunda hayatını kaybettiğini belirtti. Ayrıca, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün denetleme sırasında usulsüzlükleri görmelerine rağmen hiçbir işlem yapmadığını ve çetelerin eylemlerine devam etmelerine izin verdiğini aktardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer de, yaşananların sorumlusunun sadece iddianamede adı geçen kişiler olmadığını, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin de bu süreçte ihmali olduğunu ifade etti. Taşçıer, "Bugünün Sağlık Bakanı o günün İl Sağlık Müdürü, CİMER'den şikayet gelene kadar işlem yapmadıysa onun hiç mi suçu yok?" dedi.

Aksaz Şahbaz, mevcut Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun, bakanlık içinde soruşturmayı yöneten müfettişlerin amiri konumunda olduğunu hatırlatarak, "Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için bir an önce istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır" şeklinde konuştu.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çam, olayın 2002 yılında başladığını ve sağlık emeğinin piyasalaştırıldığı sürecin devam ettiğini dile getirdi. CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ise, sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunların altını çizerek, "Bu ölen çocukların annelerinin gözyaşlarında boğulun" ifadelerini kullandı.

CHP, bu duruma sessiz kalmayacağını ve olayın takipçisi olacağını belirtti. Suç duyurusu, sağlık sistemindeki ihmalleri ve yolsuzlukları gündeme getiren önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme