CİMER'e yapılan başvurulardan sümenaltı edilen var mı?

Prof. Dr. Fahrettin Altun yapılan başvuruların asla göz ardı edilmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, “Yenidoğan çetesi” soruşturmasına dair açıklamalarda bulundu. Altun, CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) aracılığıyla yapılan başvuruların asla göz ardı edilmediğini vurgulayarak, “Bu olayın gösterdiği en somut şey, CİMER'e yapılan hiçbir başvurunun görmezden gelinmediğidir” dedi.

Altun, Mynet internet sitesine verdiği röportajda, “Yenidoğan çetesi” soruşturmasının, CİMER'e yapılan bir şikayetle başladığını hatırlatarak, şunları ifade etti: “CİMER'e yapılan her başvuruyu titizlikle takip ediyoruz ve ivedi bir şekilde ilgili kurumlara bildiriyoruz. Söz konusu şikayet CİMER'e ilk kez 27 Mart 2023'te yapıldı. Biz de aynı gün bu şikayeti Sağlık Bakanlığına bildirdik.”

Başvurunun yapıldığı dönemde, CİMER'in günlük 200-250 bin başvuru aldığına dikkat çeken Altun, şikayetin ilgili birime ulaşmasının ne kadar hızlı gerçekleştiğini vurguladı. “28 Mart'ta Sağlık Bakanlığı, şikayeti kendi içindeki Teftiş Kurulu Başkanlığına gönderdi. Oradan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne ve 31 Mart'ta da şikayet, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Özel Hastaneler Birimi'ne intikal ettirildi. 28 Nisan'da da CİMER üzerinden, şikayette bulunan kişiye şikayetinin ilgili birimlere iletildiğini bildirdik” dedi.

CİMER'in işleyişi hakkında bilgi veren Altun, teknolojinin sağladığı olanaklar sayesinde devlet ile vatandaş arasındaki iletişimin hızla sağlanmasının mümkün olduğunu belirtti. “CİMER'in etkin ve etkili bir mekanizma olduğunun en somut delili, halkımızın CİMER'e gösterdiği teveccühtür” diyen Altun, 6 Şubat depreminin ardından CİMER'e 7,5 milyondan fazla başvuru yapıldığını açıkladı.

Altun, bu süreçte bazı günlerde 250-300 bin başvuru aldıklarını, yıllık ortalamaların ise 15 bin civarında olduğunu ifade ederek, “Biz o dönem, 7/24 çalışma esasıyla milletimize hizmet etmeye çalıştık. Bu yılın 10-11 ayında ise 3,5 milyon civarında başvuru söz konusu. Yıl sonuna kadar bu rakamda bir miktar artış bekleniyor” dedi.

CİMER ile ilgili algılar üzerine konuşan Altun, “Zaman zaman CİMER'in varlığından rahatsız olanlar, kamuoyunda başvurulara cevap verilmediği ya da dikkate alınmadığı şeklinde bir algıyı yaymaya çalışıyor. Ancak bu tür algıların uygulamada hiçbir karşılığı yok” şeklinde konuştu.

Altun, her başvurunun iki mesai arkadaşı tarafından incelendiğini ve ilgili birimlere iletildiğini belirterek, “Her bir kurumumuzun en çok şikayet aldığı konuları çıkarıp, ilgili birimimize periyodik aralıklarla bildiriyoruz. Böylece mükerrer şikayetlerin önüne geçmiş ve kamu hizmetinin hızla iyileştirilmesinde koordinasyonu sağlamış oluyoruz” dedi. CİMER ile çözüme kavuşan olaylardan oluşan “CİMER'le Çözüme Kavuşanlar” adlı kitabın iki cilt halinde yayımlandığını ve üçüncü cilt için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

memur5.com

Bakmadan Geçme