Çocuklarınıza mutlaka su içirin

Diyetisyen Şeyma Ekizoğlu, çocukluk döneminde başlangıç gösteren diyabetin yaşam kalitesini bozan bir hastalık olduğunu belirtti ve uyardı:

Ekizoğlu, 'Diyabeti canlandırma edilen çocuğu, başlangıçtan itibaren arsıulusal standartlarla belirlenen otama kriterlerince akla yatkın otama ve takip edeni yapıldığında; olumsuzluklar en örgen indirilip mümkün rahatsızlıkların gelişme göstermesi engellenebilir fakat, ortak apayrı manada da keyif standartlarının geliştirilmesi ve ömür kalitesinin arttırılması hedeflendiğinde bu hastalığın iyileştirilmesinden çok toplumda görülme sıklığını dökmek aşkın elan akla yatkın ortak hedef!' dedi.

Diyetisyen Şeyma Ekizoğlu, evlatları bu salgından koruyabilmek düşüncesince şu önerilerde bulundu: 'Diyabet (şeker hastalığı) katiyen bekr dolaşmaz herhangi ortak sonsuz 'obezite, hipertansiyon, aterosklerotik önsezi hastalıkları, dislipidemi, hipotiroid bozukluklar' kabil arkası sıra getirmiş bulunduğu arkadaşları vardır. Unutmayın ki; evladınıza sunduğunuz besinler arıtılmış şeker hastalığı ve glikoz oranları ile alışılagelen şekilde onların ömür boyu beraberce olabileceği dostlarını seçmesinde temeli oluşturacaktır. ABD'de ve Avrupa devletlerinde 0-12 gözyaşı aralığı, olguların sık sık başladığı gözyaşı aralığı şekilde bildirilmiştir. 0-12 gözyaşı aralığında çocuklarınıza vereceğiniz dosdoğru ömür akımları kuşkusuz onlara bırakacağınız en iri miras! Sağlıklı tagaddi alışkanlığı kazandırdığınız yavrunuzun ekol başarısı, özgüveni, avlu disiplini artacağı kabil çok aşırı kiloluluğun münasebet bulunduğu hastalıklardan arındırmış olacaksınız. Sağlıklı beslenmenin indinde 'çocuğunuzun yaşına ve yapısına akla yatkın spor ve derneşik uyku' önemli!
 
Çocuğunuza nitelikli ortak ömür arz etmek düşüncesince altı-altın standart!

1. Kahvaltı alışkanlığınız hemen Pazar günlerinde kalmasın! Beslenme alışkanlığı ayrımsız sürede öğrenilmiş ortak tutum biçimidir ve ayrıntılar elan aşkın duyduklarını değil gördüklerini öğrenmeye eğilimlidir, bu nedenden kahvaltı işleyen ortak çocuksa istediğiniz; siz de onunla beraberce kahvaltı yapın! Gece uykuda tüketilen ceninisakıt glikojen depoları ile güne gelmek namına depoyu fulleyip, 'düşük enerjili ve bitkin ortak güne hayır' deyin. Bir de, depoyu fulleyeyim derken, taşırmayın!

2. Glikoz tüketimini en örgen indirmek! Bilindiğinin bilakis 'şeker yediğinde imtihanı elan güzel geçmeyecek çocuklarımızın' ; baş döndürücü glikoz tüketimi istenmeyen insülin salınımına sefer açması nedeni ile ilerleyici süreçte oluşturduğu hipoglisemik tablo; 'asabiyet, uyuklama ve hab hali, algıda odaklanamama, el-ayak titremeleri, işkembe bulantısı ve kesif acıkma periyodları' ile karşımıza çıkıyor.

3. Fazla insülin salınımına sefer açan (hiperinsülinemi) 'rafine gıda' lardan çocuklarınızı uzaklaştırın! Dondurularak, tatlandırılarak, renklendirilerek, ayrıştırılarak, ulama maddesi eklenerek, konserve edilerek yapısının dönüştürüldüğü gıdalar, bırakın onlar market raflarında kalsın!

4. Süpermarketlerde bebek gezdirmeyi bırakmalı, yeşille-maviyle büyütmeli! Açlık ve iştiha hormonlarının salınımını tetikleyen görsellerle dolu, canlı ve oksijenden güçsüz süpermarketler yerine, dokulara tam müvellidülhumuza ve gıda taşınabilmesi, yavrunuzun fiziki gelişiminin indinde gelecekte ona esenlikle atan ortak önsezi tasarruf etmek hesabına derneşik şekilde tabiat sporları ve açıkça meydan yürüyüşleri ona en iri bağış olacaktır!

5. Biz çay içmekten su içmeyi unutan ortak toplumuz, çocuklarda bundan böyle teknolojiden menfaatlerini unutur durumdalar! Tablet, elektronik beyin ve çokbilmiş telefonlar ile devir nkil çocuklarımız sabit kaldıkları kabil bu cihazların oluşturdukları ışınlar, şeb uykusu sürecinde salınan melatonin hormonunu aksi yönde etkiliyor. Bu cihazların günce kullanımında mutlaka devir sınırı olmalı ve bu cihazlar ile yatağa girilmemeli! Yapılan incelemelerde evlatları sedanter geçinme iten cihazların günde 2 saatten ortak tomar kullanımı; kardiyovasküler illet yaşını aşağılara taşımış bulunduğu kabil şeker hastalığı hastalığı riskini arttırdığı bildirilmiştir.

6. Ve sonuç şekilde tabii SU! 'Assolistler sonraları çıkar' kabil evet bu. Ortalama \%59'u su bulunan insanoğlu hayatı düşüncesince oksijenden sonraları mevrut en ehemmiyetli öğe, salt \%2 tepsi ütülmek bile muafiyet sistemi düşüncesince ağır risk
faktörü. 'Su' yun dair sayfalarca edip ve çizebiliriz, gine görevleri ve vücuttaki önemini söylemeye yetmeyecektir. Lakin havaların soğumaya başladığı günlerde 'vücut ısı denetimi' hesabına bile müstelzim en ehemmiyetli öğe, gine meydana getirilen tetkikat gösteriyor ki tam su tüketimi sağlanmadığında, cisim bütünsel dem kütlesi azalmakta ve mütenakıs dem kütlesi ile dokulara tam gıda ve müvellidülhumuza taşınamamaktadır. Ortalama 8-10 bardak (2.0-2.5 lt) tam olacaktır. 

Kaynak: HABER7.COM

Bakmadan Geçme