Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması

Tahıl koridoru için imzalar bugün atılacak. Tüm dünyanın gözü İstanbul'dayken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan toplantı öncesi açıklama geldi. Erdoğan, ''Tahıl Koridoru ile alakalı sıkıntıları aşacağız'' diyerek dünyaya müjde vereceklerini söyledi.

Tahıl koridoru için imzalar bugün atılacak. Tüm dünyanın gözü İstanbul'dayken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan toplantı öncesi açıklama geldi. Erdoğan, ''Tahıl Koridoru ile alakalı sıkıntıları aşacağız'' diyerek dünyaya müjde vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni ile İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler Açılış Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"İstanbul, ihmal ve ihanet edenleri tarihe gömmeyi çok iyi bilir"

"Bu imzalarla birlikte dünyaya müjdeyi vereceğiz"

"Gözü doymazların hesaplarını ellerine tutuşturmakta kararlıyız"

"BM, Rusya, Ukrayna temsilcilerinin katılımıyla tarım koridoruyla alakalı sıkıntıları aşarak imzalar atılacak ve dünyaya müjdeyi vereceğiz"

Erdoğan özetle şunları kaydetti:

"Eyüpsultan ilçemize ne söz verdiysek, hepsini yaptık. İstanbul'un bu güzide ilçesini her alanda daha ileriye götürmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Açılışını yaptığımız eserler, onları ilçemize kazandıran ismini tarihe altın harflerle yazdıracak. Hayır dualarına vesile olacak. Bu şehire, bu ülkeye, bu millete eser verene, hizmete edene ne mutlu. Bay Kemal; Musluk açma töreni yapıyor. Bizler de görüyorsunuz, bu tür eserlerle sizlerle beraber oluyoruz. İstanbul kendini ihmal edenleri tarihe gömmeyi de çok iyi bilir.

Dünyamız salgınla başlayıp, savaşla süren, enerji ve gıda krizi ile tırmanan iklim değişikliği gibi tehditlerle dallanıp budaklanan bir dönemden geçiyor. Türkiye, sıkıntılı bu dönemin her aşamasında kendi vatandaşlarını en iyi şekilde korudu."

"Dünyaya müjdeyi Dolmabahçe'den vereceğiz"

"Ukrayna-Rusya savaşı, küresel emtia fiyatlarındaki aşırı yükseliş sebebiyle enflasyonda beklenmedik bir dalgalanmaya yol açarken stratejik konumumuz güçlendi. Küresel üretim ve tedarik sistemlerinde yaşanan tıkanıklıklar Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyüme üzerine kurulu ekonomi programının doğruluğunu teyit etti. Kardeşlerim biraz sonra Dolmabahçe'deki Başkanlık Köşkü'nde İnşallah Birleşmiş Milletler genel sekreterinin de katılımıyla Rusya, Ukrayna temsilcilerinin katılımıyla birlikte tarım koridoruyla alakalı hububat meselesiyle alakalı sıkıntıları aşarak imzalar atılacak ve bu imzalarla birlikte dünyaya müjdeyi vereceğiz."

Bakmadan Geçme