Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerimiz için adımlar atmayı sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attıkları ve imkanlar genişledikçe çok daha fazlasını yapacağını ifade etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, enflasyonda yeniden tek hanelerin hedeflendiğini vurgulayarak "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz. İmkanlar genişledikçe çok daha fazlasını yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere vatandaşların yaşadığı sıkıntıların hepsini bildiklerini, gördüklerini söyledi.

Erdoğan, "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları da attık, atıyoruz." diye konuştu.

Sene başından önce her bir emekliye 5'er bin lira ödeme yapıldığını hatırlatan Erdoğan şunları kaydetti:

"SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin maaş zam oranlarına yüzde 12 ilave artış yaparak, memur emeklilerimizle aynı seviyeye getirdik. Yani, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmeksizin tüm emeklilerimiz ücretlerinde 2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 49,25 zam almış oldu. En düşük emekli aylığını ise 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkardık. İlk kez bizim uyguladığımız emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Sadece bu iyileştirmeler için kullandığımız ilave kaynak tutarı 300 milyar lirayı buldu.

Bütçe imkanlarımız genişledikçe, devletimizin gelirleri arttıkça inşallah çok daha fazlasını yapacağız. Türkiye Yüzyılı'nın emektarları olarak gördüğümüz emeklilerimizin şunu bilmesini isterim. Biz, muhalefet gibi hayal taciri değiliz, hiçbir zaman da olmadık. Biz, sırf oy uğruna milletimize yalan söyleyemeyiz, boş söz veremeyiz. Şimdiye kadar insanımıza karşı hep dürüst olduk, hasbi ve harbi davrandık. Vatandaşımızla daima gönül diliyle, açık yüreklilikle konuştuk. Bugün de aynı samimi tavrımızı koruyoruz."

memur5.com

Bakmadan Geçme