Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Astana'da buluşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Temmuz tarihlerinde Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek olan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısı için hazırlıklarını sürdürüyor. Erdoğan zirvede Rusya lideri Putin ile bir araya gelcek.

Ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Temmuz tarihlerinde Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek olan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısına katılmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Erdoğan, Astana ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Görüşmede, bölgesel işbirliği ve uluslararası konularını masaya yatırılacak.

Görüşme öncesinde Kremlin'den gelen bilgilere göre, Putin ve Erdoğan'ın Astana'da yapacakları ikili görüşme, bölgesel barış, güvenlik ve ekonomik işbirliği gibi çok çeşitli konuları kapsayacak. Uşakov, Moskova'daki açıklamasında, Putin'in ayrıca diğer ŞİÖ ülkelerinin liderleriyle de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştireceğini belirtti.

Erdoğan'ın Astana ziyaretinin ardından ise NATO Liderler Zirvesi için 9 Temmuz'da ABD'ye gideceği ve burada ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geleceği kaydedildi. Türkiye'nin bölgesel rolü ve uluslararası ilişkiler açısından kritik önem taşıyan bu görüşmelerde, Erdoğan'ın Türkiye'nin dış politika önceliklerini vurgulaması bekleniyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme