Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı başladı... 9. Yargı Paketi de masada

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de başladı. Kabinenin 2 yeni üyesi Kurum ve Memişoğlu da toplantıya iştirak ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de başladı. Kabine, yaklaşık bir ay aradan sonra yoğun bir gündemle toplandı.

Ekonomi Öncelikli Gündem

Toplantının ana gündem maddesini ekonomi oluşturuyor. 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte, yılın ikinci yarısındaki memur maaş zammı belirlenmiş olacak. Bu zammın, yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsayacağı bildirildi.

Kabine toplantısında ayrıca tasarruf tedbirleri, en düşük emekli maaşına yapılacak artış, yeni vergi taslağı ve enflasyonla mücadele konuları ele alınacak. Kabine üyelerine bu konular hakkında detaylı bilgi verileceği öğrenildi.

Terörle Mücadele ve Yargı Reformu

Toplantının diğer önemli başlıklarından biri de terörle mücadele operasyonları olacak. Ayrıca, 9'uncu Yargı Paketi'nin mevcut durumu da toplantıda değerlendirilecek.

Bölgesel Gelişmeler

Kabine gündeminde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar da yer alıyor. Bölgesel gelişmelerin kapsamlı bir şekilde ele alınması bekleniyor.

Yoğun Diplomasi Trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz ayında Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yapacağı ziyaretler de gündemde. İlgili bakanlar, bu temaslarda ele alınması muhtemel konulara yönelik çalışmalarını kabinede sunacaklar.

Yeni Atamalar

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum ve Sağlık Bakanlığı'na atanan Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da katıldı.

memur5.com

Bakmadan Geçme