Devlet Muhasebesi Standartları Kurulu'nun yapısında değişiklik

Devlet Muhasebesi Standartları Kurulunun yapısında yapılan değişiklikle, İçişleri Bakanlığı yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı üye olarak katılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan "Devlet Muhasebesi Standartları Kurulunun Yapısı ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile önemli bir yapısal değişiklik hayata geçti. Buna göre, Devlet Muhasebesi Standartları Kurulunun üyeleri yeniden belirlendi.

Kurulda daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen üyeliğe son verildi. Bu değişiklikle birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kurulda bir üye ile temsil edilecek. Yeni düzenleme ile Kurulun yapısı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 4 üye, Sayıştay Başkanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan ise her birinin birer üyesiyle oluşacak. Bu değişiklik, kamu mali yönetimi ve denetimini güçlendirmeyi hedefliyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme