Dinar'da 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' kampanyası

- Dinar Fatih Orta Okulu öğrencileri, 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' kampanyasına destek verdi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı ve İnsani Yardım Vakfının ortak protokolü ile 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' kampanyasına Dinar Fatih Orta Okulu öğrencilerinden destek geldiği bildirildi.

Çocukların küçük yaştan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insan olabilmeleri için başlatılan 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesi, Dinar Fatih Orta Okulu'nda da uygulanmaya başlandı.

Okul Müdürü Murat Nail Üner, yaptığı açıklamada, projenin, savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne babasını kaybetmiş olan çocukların eğitim, sağlık, barınma, gıda, giyecek gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için ülkedeki ilköğretim ve lise seviyesindeki öğrencilerin katkı sağlamasını, böylece dünyada iyiliğin yayılmasını hedeflediğini söyledi.

Üner, 'Fatih Ortaokulu öğrencileri de yetimlere hem dünyalarında hem de gönüllerinde yer açtılar. Artık Fatih Ortaokulu'nun da 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi' var' dedi.

Bakmadan Geçme