'Diyanet bütçesi ve kadrosu bakanlıkları aşıyor ama Anadolu'da camiler imamsız'

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesinin altı bakanlığı geride bıraktığına dikkat çekerek, birçok camiye imam atanmamasına dikkati çekti.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesinin altı bakanlığı geride bıraktığına dikkat çekerek, birçok camiye imam atanmamasını eleştirdi. Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde 57 caminin 28'inde imam bulunmadığını ifade eden Çakırözer, “Böyle devasa bütçeye ve personel sayısına rağmen köylerde imam bulunmamasına itiraz ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesapsız harcamalarının ve yanlış personel yönetiminin hesabı sorulmalı” dedi.

Çakırözer, Seyitgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çakır ve diğer köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarlar, Çakırözer'e yalnızca Eskişehir'in Seyitgazi ilçesindeki 57 caminin 28'inde imam bulunmadığını belirterek, duruma tepki gösterdi.

Muhtarlar, “Köylerimize ya imam atanmıyor ya da gelen imam kısa sürede gidiyor. Köylerimizin çoğunda imam yok. Cuma namazına, cenazeye yevmiye ile kendi paramızla imam çağırıyoruz. Ramazan ayında asgari ücret ödeyerek emekli imamları çağırıyoruz” diyerek sıkıntılarını aktardı.

“Vekil imam buluyorlar”

Seyitgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çakır, muhtarların Cuma günleri imam bulmakta zorlandığını ifade ederek, “Cuma günleri kenardan, köşeden imam buluyorlar. Vekil imam buluyorlar, emekli imam buluyorlar o şekilde Cuma namazı kıldırıyorlar. Cenazelerde de aynı. Dışarıdan imam getiriyorlar” dedi.

Karacalık Muhtarı Soner İlik, “10 yıldır Karacılık Mahallemizde imam yok. Diyanetten sürekli talepte bulunuyoruz ama bir türlü atama yapılmıyor” derken, diğer muhtarlar da benzer sıkıntıları dile getirdi.

“Bütçeden en çok payı alan Diyanet, Eskişehir'deki camileri imamsız bıraktı”

Çakırözer, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın büyük bütçesine rağmen camilerde imam sıkıntısını eleştirerek, “Seyitgazi'nin 51 mahallesinden 28'inde imam bulunmadığını öğrendik. Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye'de en fazla kadroyu bulunduran, bütçeden en fazla ödeneği alan kurum. Ama köylerde imam bulunmamasına itirazımız var” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesap verilebilirliğini sorgulayan Çakırözer, “Bu devasa bütçe nereye harcanıyor? Bunun hesabı verilmelidir” ifadelerini kullandı.

memur5.com

Bakmadan Geçme