Diyanet heyeti Siirt'te İHH'nın yetimleriyle buluştu

SİİRT (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığının irşat ve tebliğ heyeti, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Siirt'te bakımını üstlendiği yetim çocuklar ile bir araya geldi.

İHH'nın Siirt Şubesince yürütülen 'Yetim Gülerse Dünya Güler Projesi' kapsamında, dernek binasında yetim çocuklar ve aileler için etkinlik düzenlendi.

Siirt Müftüsü Faruk Arvas, buradaki konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığınca bölgede üst düzey yöneticilerden oluşan irşat ve tebliğ heyeti görevlendirildiğini belirtti.

Yetimlere yönelik çalışmaların karşılıksız kalmadığına işaret eden Arvas, Allah tarafından bunların yerinin fazlasıyla dolduğunu ifade etti.

Arvas, görevlendirilen heyetin, yarın sabah da Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen 'Gençler Sabah Namazında Buluşuyor' projesi kapsamında Ensar Camisi'nde düzenlenecek etkinliğe katılacağını bildirdi.

Gazeteci-yazar Nevzat Çiçek ise tatile gitmek isteyenlere, yurt dışında yetimler için düzenlenen organizasyonlarına katılmalarını önerdiğini aktardı.

Dünyada 1,5 milyondan fazla Müslüman yetimin bakımını Hristiyanların üstlendiğini vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:

'Müslümanlarda bu bilinç daha yeni yeni gelişiyor. Bugüne kadar yetim çalışmalarını çok fazla bilmiyorduk. Daha yeni yeni gündeme gelmeye başladı. Bugün belki Türkiye'deki bunca olaya rağmen halen dik ve ayakta olmasının ve ülkedeki zenginliğin, bereketin sebebi çok fazla yetime sahip çıktığımız içindir.'

İHH yetkilisi Yusuf Bilgen de, dernekte yetimlerle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müşaviri Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Din Hizmetleri Müşaviri Şaban İşlek ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Yaşar Çuhadar'ın da bulunduğu heyet üyeleri katıldı.

Bakmadan Geçme