Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nde klima krizi

Meteoroloji'nin kavurucu sıcaklar uyarısı yaptığı dönemde Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nin klimaları çalışmıyor, hastalar ve personel zor durumda.

Meteoroloji, kavurucu sıcaklıklar için uyarılar yaparken, hastanelerin soğutma sistemleri alarm veriyor. Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi ve Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki klima krizinin bir benzeri Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nde yaşanıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç'ın haberine göre, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nde yaşanan ısıtma ve soğutma sistemlerindeki sorunları Cumhuriyet Gazetesi'ne anlattı. Hastane 60 yıllık binasında, 450 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Büyükdeniz, eski SSK hastanesinden devredilen binanın fiziksel şartlarının çok kötü ve bakımsız olduğunu belirtti. Yataklı servisler koğuş sisteminde, 5-6 hasta aynı odada tedavi görüyor.

‘Su Sızmaları ve Rutubet Var'
Büyükdeniz, hastanedeki eksiklik ve aksaklıkların düzenli olarak başhekimliğe, il sağlık müdürlüğüne ve bakanlığa bildirildiğini ifade etti. Ancak bu bildirimler sonucunda kendisinin iki kez başka hastaneye sürgün edildiğini ve açtığı davayı kazanarak tekrar hastaneye döndüğünü belirtti. Çalışanların hastanedeki sorunları dile getirmekten çekindiğini söyleyen Büyükdeniz, mevcut başhekimle iletişim kurmanın zor olduğunu ve şikayetlerin dikkate alınmadığını vurguladı.

Hastanenin ısıtma ve soğutma sisteminin arızalı olduğunu ve klimaların sadece hava üflediğini belirten Büyükdeniz, lavaboların birçoğunun kullanılamayacak durumda olduğunu, su sızmaları ve rutubet sorunlarının yaygın olduğunu söyledi. Yoğun çalışılan alanlarda, kan alma, laboratuvar ve acil birimlerinde de klima sorunu yaşandığını belirten Büyükdeniz, çalışanların klimasız bir şekilde 40-45 dereceyi bulan sıcaklarda çalıştığını ifade etti.

‘Bakanlık Bütçe Vermiyor' Yanıtı
Sağlıkçıların dinlenme alanlarında çok fazla rutubet olduğunu belirten Büyükdeniz, 24 saatlik nöbette sağlıkçıların sadece 2 saat dinlenebildiğini ve dinlenme odasından çıktıklarında terden sırılsıklam olduklarını söyledi. Hastane enfeksiyonlarının yaygın olduğunu ve hastaların geç iyileştiğini belirten Büyükdeniz, ishal ve kusma şikayetleriyle yatan hastaların sayısının arttığını ifade etti. Başhekimliğin şikayetlere "Bakanlık bütçe vermiyor" yanıtını verdiğini belirten Büyükdeniz, Sağlık Bakanlığı'nı sorunları ve eksiklikleri bir an önce gidermeye davet etti.

memur5.com

Bakmadan Geçme