Doktoru darbedip tutuklandı tahliye edildi, tehdit üzerine yine tutuklanıp salıverildi

Edirne'de doktor B.B.Ö.'yü darbettiği suçlamasıyla tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Volkan Kuşçu, aynı hekimi sosyal medya üzerinden tehdit ettiği iddiasıyla yeniden tutuklanı ve yeniden tahliye edildi.

Edirne'de doktor B.B.Ö.'yü darbettiği suçlamasıyla tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Volkan Kuşçu, aynı hekimi sosyal medya üzerinden tehdit ettiği iddiasıyla yeniden tutuklanı ve yeniden tahliye edildi. Duruşma öncesinde Kuşçu'nun, doktor B.B.Ö.'ye karşı gerçekleştirdiği fiziksel saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Nazife Kuşçu'nun kanser tedavisi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Servisi'nde, hastanın oğlu Volkan Kuşçu'nun, asistan doktor B.B.Ö.'ye yönelik yumruklu saldırısıyla olaylar başladı. Hastane güvenlik görevlileri araya girmesiyle birlikte durum 'beyaz kod' olarak bildirildi ve polis çağrıldı. Alkollü olduğu tespit edilen Kuşçu, gözaltına alındı ve ardından adli makamlara sevk edildi. Ev hapsi cezası alan Kuşçu, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı.

Edirne 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, doktor B.B.Ö.'ye yönelik yapılan saldırıyla ilgiliydi. Mahkeme heyeti, kesin doktor raporunu beklemek ve Kuşçu'nun tahliyesine karar verdi. Ancak duruşma sürecinin daha detaylı incelenmesi için 12 Haziran'a ertelendi.

Tahliye sonrasında sosyal medyada tehdit içerikli mesajlar paylaştığı iddia edilen Kuşçu, yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Edirne 5'inci Asliye Mahkemesi'nde, doktor B.B.Ö.'ye tehdit suçlamasıyla açılan ikinci davanın ilk duruşması dün görüldü. Kuşçu, savunmasında darp olayından pişman olduğunu belirtti ve sosyal medya paylaşımlarının tehdit amacı taşımadığını savundu.

Mahkeme, Kuşçu'nun 1 aylık tutukluluk sürecini göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi. Kuşçu'ya yurt dışı çıkış yasağı ve haftada bir gün imza verme zorunluluğu getirildi. Duruşma ise 4 Temmuz'a ertelendi.

Duruşma sonrasında Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, aldıkları karardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Altun, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin caydırıcı yasal düzenlemeler olmadığı sürece önüne geçilemeyeceğini vurgulayarak, yetkililere seslendi.

memur5.com

Bakmadan Geçme