Dört ayda 286 bin 940 kadının bir işi oldu

İş-Pozitif Projesi kapsamında 4 ayda 286 bin 940 kadın istihdam edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş-Pozitif Projesi kapsamında 4 ayda 286 bin 940 kadının istihdamına aracılık etti.

Bakanlığın İş-Pozitif Projesi, kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim, teşvik ve hibe veren kamu kurumları, yetişmiş insan kaynağına sahip sivil toplum kuruluşları, üretim kapasitesine sahip kadın kooperatifleri ve istihdam sağlayan özel sektör kuruluşlarını bir araya getirerek önemli bir başarıya imza attı. Proje kapsamında 4 ayda 286 bin 940 kadının istihdamı sağlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İş-Pozitif sayesinde 286 bin 940 kadının istihdamla buluşmasına aracılık ettik. Bu sayı daha da artacak" dedi.

Bakan Işıkhan, kadınların istihdama katılmalarının önündeki engelleri ve riskleri azaltarak, çalışma hayatında daha fazla yer almalarına destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde kadın istihdamını artırmak için 9 Şubat'ta hayata geçirilen projeye, 8 bakanlık, sanayi ve ticaret odaları ile sivil toplum kuruluşları katkı sağlıyor.

İş-Pozitif Projesi kapsamında Ocak-Mayıs 2024 döneminde, sektörler itibarıyla en fazla kadın işe yerleştirme sanayi sektöründe "İmalat" alanında gerçekleşti. Mesleklere göre ise en fazla işe yerleştirme sırasıyla "Turizm otelcilik elemanı, reyon görevlisi ve özel güvenlik görevlisi (Silahsız)" mesleklerinde oldu.

memur5.com

Bakmadan Geçme