Dumanlı bu yüzden oy vermeye bile gitmedi

Eski Zaman Yayın Yönetmeni Dumanlı hakkında 18 Eylül'de yakalama kararı alındığı ve Dumanlı'nın 50 gündür polisten saklandığı ortaya çıktı.

Zaman gazetesinin emektar umumi neşriyat yönetmeni Ekrem Dumanlı kendince 18 Eylül'den buyana denetim ve soruşturma sonucu bulunduğu, Dumanlı'nın da 50 gündür polisten kenar ağız kaçtığı ortaya çıktı. Dumanlı'nın yakalanma korkusuyla el telefonu kullanmadığı, evine gitmediği, ayrıca 1 Kasım'da oy bile kullanmadığı anlaşıldı. Ekrem Dumanlı'nın 5 Ekim haset kısaca soruşturma kararından tahminî 20 güneş sonraları istifa ettiği, gazeteye müşterek elan uğramadığı da anlaşıldı. 

ADRESİNDE BULUNAMADI 

Esik Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı kendince 18 Eylül'den buyana soruşturma sonucu bulunmuş yer aldığı ortaya çıktı. Dumanlı'nın kendince soruşturma sonucu çıkarılmasından tahminî 20 güneş sonraları 5 Ekim haset gazetedeki görevinden istifa ettiği, gazeteye müşterek elan uğramadığı ve adeta sırar fut basmış yer aldığı ortaya çıktı. Selam Kumpası soruşturması kapsamında kendince tahkik yürütülmüş yer aldığı belirlenen Ekrem Dumanlı'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan çeşidinden FETÖ önderi Fetullah Gülen'in talimatlarını teşkilat üyelerine ulaştırdığı ve örgütün kurgusu doğrultusunda halkoyu oluşturduğu iddiasıyla sorgulanmak istendiği, bu nedenle kendince soruşturma ve denetim sonucu çıkarıldığı, ancak müşterek çeşitli adresinde bulunamadığı anlaşıldı. 

Ekrem Dumanlı'nn tahminî 50 gündür polisten kaçtığı, banko zat cep telefonunu kullanmadığı, evine de gitmediği belirlendi. Ekrem Dumanlı'nın 1 Kasım'da, Yenibosna'daki Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde 3065 numaralı sandıkta oy kullanımı gerekirken, kasa başına da gitmediği belirlendi. Ekrem Dumanlı, Zaman gazetesinin toy neşriyat zamanına geçişi ile ait geçtiğimiz günlerde planlı programa da katılmazken Bugün TV'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve çalışkan yer aldığı kanıt edilen röportajının da izole bant kaydı yer aldığı doğacak sürüldü. Dumanlı bu röportajda müşterek süredir tasalı olduğunu, kent haricinde yer aldığı düşüncesince de Bugün TV'ye yardıma gelemediğini doğacak sürmüştü. 

İŞTE YAKALAMA GEREKÇESİ 

Ekrem Dumanlı kendince çıkarılan soruşturma kararının, 'Cebir ve hüküm kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya yahut Görevlerini Kısmen yahut Tamamen Yapmasını Engellemeye Teşebbüs' ve 'Suç İşlemek Amacıyla Silahlı teşkilat Kurmak yahut Yönetmek' suçlamaları kapsamında yer aldığı öğrenildi. 

Nazif Karaman  / Sabah

Kaynak: HABER7.COM

Bakmadan Geçme