'Efsaneler' Eskişehirspor'a daha fazla destek istiyor

- Eskişehirspor'un kupalar kazanan efsane kadrosunda yer alan eski futbolcuları, siyah-kırmızılı takımın Süper Lig'de kalabilmesi için kentten ve camiadan daha çok destek istiyorlar - Siyah-kırmızılı takımın eski kaptanlarından İsmail Arca: 'Güzel günler görmek istiyoruz. Önümüzdeki üç maçı iki galibiyet, bir beraberlikle geçmeliyiz' -Eskişehirsporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Atacan: 'Bu takımın, ligden düşmemesi için başta futbolcular, antrenör, yöneticilerin ve Sayın Valimiz Güngör Azim Tuna'nın daha fazla destek vermesi gerekiyor'

ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Eskişehirspor'un Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Başbakanlık Kupası'nı kazanan efsane kadrosunda yer alan eski futbolcuları, siyah-kırmızılı takımın Süper Lig'de tutunabilmesi için kentten ve camiadan daha çok destek istiyor.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın ve Eskişehirspor'un kaptanlığı da yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) şeref madalyasına sahip İsmail Arca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyah-kırmızılı takımın geçen hafta yaptığı ve 4-3 kazandığı Galatasaray maçının ardından ligde kalma umutlarının arttığını vurguladı.

Eskişehirspor'un artan umudunun maddi ve manevi olarak desteklenmesi gerektiğini anlatan Arca, şöyle konuştu:

'Sayın Valimiz Güngör Azim Tuna önderliğinde bir kısa mesaj (SMS) kampanyası başlatıldı. Bu kampanyaya desteğin artarak sürmesi gerekiyor. Güzel günler görmek istiyoruz. Önümüzdeki üç maçı iki galibiyet, bir beraberlikle geçmemiz gerekiyor. Seyircimiz, takımımıza gereken desteği veriyor. Ligde taraftarımızın desteğiyle alınan maçlar var. Yeni stadımız inşa ediliyor. Gelecek yıl orada oynayacağız. Bunları düşünerek de oynamalıyız. Önümüzdeki maçlarda gerekli puanı toplayıp, daha iyi günler görmeliyiz. Geçmişi de asla unutmamalıyız. Geçmişine taş atan, geleceğine gülle atar. Geçmişimize de sahip çıkarsak, daha iyi günler görürüz.'


- İlhan Çolak: 'Her şey 'para' demek değildir'


Dönemin başarılı savunma oyuncusu İlhan Çolak ise Eskişehirspor'un içinde bulunduğu durumun kendilerini çok fazla üzdüğünü söyledi.

Siyah-kırmızılı takımın Galatasaray maçında gösterdiği performansın umut verici olduğuna değinen Çolak, 'Maçı kazanmak için her şeyi yaptık. Herkesin bir araya gelip, elinden geleni yapması gerekiyor. Geride kalan maçları unutup, önümüzdeki karşılaşmalara bakmalıyız. Sayın Valimizin önderliğinde büyük çabalar var. Eskişehirspor'un ligde kalacağına gönülden inanıyorum. Futbolcuların cesur olması gerekiyor. Her şey 'para' demek değildir. Önemli olan itibardır. Bugünden sonra bedava oynasınlar Eskişehir halkı futbolcuların parasını verir.' diye konuştu.


- Nihat Atacan: 'Futbolcularımız, elinden geleni ortaya koysun'


Eskişehirsporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği Başkanı da olan eski futbolculardan Nihat Atacan da siyah-kırmızılı takımını 4-3 kazandığı Galatasaray maçının ligde kalmak için önemli bir karşılaşma olduğunu kaydetti.

Atacan, Eskişehirspor'un her şeyiyle ligin örnek takımlarından olduğunu savunarak, 'Eskişehirspor'un 50. yılında bir alt lige düşmesini arzu etmiyoruz. Eskişehirspor, bu hafta Ankara'da Osmanlıspor ile karşılaşacak. Taraftarımız, Başkent'te 12. adam rolünü yeniden üstlenecektir. Bu takımın, ligden düşmemesi için başta futbolcular, antrenör, yöneticilerin ve Sayın Valimiz Güngör Azim Tuna'nın daha fazla destek vermesi gerekiyor. Osmanlıspor maçına daha fazla konsantre olup, puan ya da puanları almalıyız. Futbolcularımız, elinden geleni ortaya koysun.' ifadelerini kullandı.

Atacan, Eskişehir Valiliği öncülüğünde 'Eskişehirsporumu Destekliyorum' adıyla başlatılan SMS kampanyasına olan ilginin artması gerektiğini vurguladı.


- Necmi Aktuna: 'Kampanyaya gönülden destek verin'


Efsane futbolculardan Necmi Aktuna ise Eskişehirspor'un bu haftaki Galatasaray maçının ikinci yarısında mükemmele yakın futbol ortaya koyduğunu bildirdi.

Taraftarın takımına her zaman destek verdiğini belirten Aktuna, şunları söyledi:

'Bundan sonra destek futbolcularımız içerisinden gelmelidir. Valiliğimiz önderliğinde SMS ve sticker kampanyası başlatıldı. Bu kampanyaya vatandaşlarımız destek vermelidir. Bu kampanyada elde edilen paralar, Valiliğimizde oluşturulan kurulda toplanıyor. Bu paralar, futbolcuların alacaklarına ve primleri aktarılıyor. Kimse, 'kulüpte yöneticiler para alır' diye düşünmesin. Kentimiz kampanyaya gönülden destek versin.'


- Süreyya Özkefe: 'Ligde kalacağımıza inanıyorum'


Eskişehirspor'un unutulmaz futbolcularından Süreyya Özkefe de siyah-kırmızılı takımın içinde bulunduğu durumdan duyduğunu üzüntüyü dile getirdi.

Eskişehirspor'a, ligde bulunduğu konumun yakışmadığını dile getiren Özkefe, 'Bütün dualarımız Eskişehirspor içindir. Ligde kalacağımıza inanıyorum. Sayın Valimiz Güngör Azim Tuna, takımıza sahip çıkıyor. Takımımıza verilen destekten dolayı teşekkür ediyorum. Söz konusu desteğin artarak devam etmesi gerekiyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Efsane futbolculardan Gani Gümüşcan ise Eskişehirspor taraftarının takımının ligde kalması adına elinden geleni yaptığının altını çizdi.

Siyah-kırmızılı takımını maddi desteğe ihtiyacının olduğuna değinen Gümüşcan, 'Maddi destekle takımın ligde kalma umutları daha da artar.' dedi.

Bakmadan Geçme