Ekmeğe zam gelecek mi? Bakanlıktan açıklama

Ticaret Bakanlığı, fiyat tarifelerinin ekmeğin azami satış fiyatı üzerinden belirlendiğini, saptanan tarifelerin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar hakkında gelen şikayetlerin hemen denetim ekipleri tarafından inceleneceğini duyurdu.

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı, son günlerde ekmek fiyatlarına yapılan fahiş zamlarla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Açıklamada, ekmeğin temel gıda maddesi olduğu vurgulanarak, fiyatlar üzerindeki spekülatif hareketlerin toplumun genel refahını doğrudan etkilediği belirtildi.

Bakanlık, piyasaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifelerinin Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından yürürlüğe konulduğunu ifade etti. Fiyat tarifelerinin ekmeğin azami satış fiyatı üzerinden belirlendiği, belirlenen tarifelerin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar hakkında gelen şikayetlerin hemen denetim ekipleri tarafından inceleneceği kaydedildi.

Fahiş fiyat uygulamaları tespit edilen denetim sonuçlarının, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından "Haksız Fiyat Artışı" olarak değerlendirileceği ve gerekli idari para cezalarının uygulanacağı bildirildi. İstanbul başta olmak üzere 81 ilde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar nedeniyle, ekmek satışı yapan işyerlerine 100.000 TL'den 1.000.000 TL'ye kadar idari para cezaları uygulanabileceği ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı, halkın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizerek, bu konudaki çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbiri alacaklarını vurguladı.

memur5.com

Bakmadan Geçme