Emekliler için sevindirici gelişme: Mahkemeden TÜİK'e 30 gün mühlet

Ankara 6. İdare Mahkemesi, enflasyon hesaplamalarına dair tüm belgeleri 30 gün içinde sunması için TÜİK'e süre verdi.

Ankara 6. İdare Mahkemesi, enflasyon hesaplamalarına dair belgeleri mahkemeye sunması için TÜİK'e 30 gün süre verdi. Karar, enflasyon verilerinin doğruluğunun yeniden değerlendirilmesi açısından emeklileri umutlandırdı.

Ankara 6. İdare Mahkemesi, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon hesaplamalarına yönelik açılan davada kritik bir karar aldı. Yargıtay Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz'in başvurusunu değerlendiren mahkeme, TÜİK'in enflasyon hesaplamalarında kullandığı bilgi ve belgeleri 30 gün içinde sunması gerektiğine oy birliğiyle karar verdi.

TÜİK'in, bu süre zarfında belgeleri sunmaması durumunda cezai işlem uygulanabileceği belirtildi. Çilesiz, mahkeme kararını "Emekli ve çalışanlar için sevindirici bir gelişme" olarak nitelendirerek, enflasyon hesaplamalarının gerçek durumu yansıtmadığını savundu. Çilesiz, yılın ilk altı ayına dair enflasyon oranının yeniden hesaplanmasını talep etmiş, TÜİK'ten yanıt alamayınca dava açmıştı.

Mahkeme, TÜİK'in detaylı bir savunma yapması gerektiğine ve belgelerin 30 gün içinde sunulmasına karar verdi. Ayrıca, Çilesiz'in yürütmenin durdurulması talebi ise TÜİK'in savunması alındıktan sonra değerlendirilecek. Mahkeme, TÜİK'in belgeleri sunmaması durumunda mevcut bilgi ve belgelere dayanarak karar vereceğini de açıkladı.

memur5.com

Bakmadan Geçme