Emekliye enflasyon farkı geliyor

Merkez Bankası 2015 enflasyonu öngörüsünü yüzde 7.9'a yükseltti, emeklilerin Ocak zammına ilişkin tahminleri değiştirdi. SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam, memur emeklilerinin de fark beklentisi arttı

Merkez Bankası, 2015 yıl sonu enflasyon tahminini 1 puan artırarak yüzde 7.9'a yükseltirken, zamlarını enflasyona endeksli alan emeklilerin ocak ayına ilişkin beklentileri değişti. Aynı şekilde memurlar için de ocakta fark alma imkanı doğdu. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2015 yılında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 7.4 ile yüzde 8.4 aralığında, orta noktası yüzde 7.9 olarak tahmin edildiğini söyledi. 2015 yılına ilişkin enflasyon tahmininin 1 puan artırılması, hem SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin hem de memur emeklilerinin Ocak zammına ilişkin tahminleri yükseltti.


TEMMUZ'DA VERİLDİ
SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocakta 2015'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. 2015'e ilişkin enflasyon tahmininin yükseltilmesiyle, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammının artacağı beklentisi ortaya çıktı. Yine enflasyon tahmininin yukarı çekilmesiyle, memurlar ve memur emeklilerinin de fark umudu arttı. Memurlar ve memur emeklileri, ocak ayında, toplu sözleşme kapsamında yüzde 6 zam alacak, ancak 2015 yılından enflasyon farkı oluşursa bu da maaşlara yansıtılacak. Bu yıl memur ve memur emeklilerinin maaşı ocakta yüzde 3 artırılmıştı. Temmuz ayında da bir yüzde 3 zam daha yapılmış, yılın ilk 6 aylık döneminden oluşan yüzde 1.76'lık enflasyon farkı maaşlara eklenmişti.

'1.76'YI GÖREMEDİLER'
Memur-Sen'den, Türkiye Kamu-Sen'in, 2015 yılı sonu enflasyon farkına ilişkin hesabında "açıkgöz" tavırla "Yüzde 1.8 kayıp var" yaygarası kopartarak, temmuzda kamu görevlilerinin maaşlarına yansıtılan yüzde 1,76'lık enflasyon farkı zammını görmezden geldiği iddia edildi. Türkiye Kamu-Sen memurların yüzde 1.8 oranında enflas yon farkı kaybı olduğunu öne sürmüştü.

Bakmadan Geçme