Emniyette deprem: Tayin edilmelerine rağmen ilişiği kesilmeyen polislere şok haber geldi

Emniyet Genel Müdürü, tayin edilmesine rağmen ilişiği kesilmeyen binlerce emniyet personelinin ilişiklerini gıyaben kesti, personel 15 gün içinde yeni görev yerlerine gitmek zorunda.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde, yıllardır tayin edilen ancak çeşitli nedenlerle ilişikleri kesilmeyen binlerce polis memurunun durumu, 21 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan bir yazı ile değiştirildi. Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş tarafından 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda, 2024 yılı ve öncesinde tayini çıkan ancak ilişiği kesilmeyen başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, kıdemli baş polis memuru, baş polis memuru ve polis memuru rütbesindeki personelin ilişiklerinin merkezden kesildiği belirtildi. Bu karar, personelin büyük bir kısmını şoka uğrattı, zira birçok polis memuru, dilekçeleri kabul edildiği için görev yerlerinde bir yıl daha kalacaklarını düşünerek planlarını buna göre yapmıştı.

15 Gün İçinde Yeni Görev Yerlerine Gitmeleri Gerekiyor

Resmi yazıda, "Bu kapsamda, konunun ilgili personele tebliğ edilmesi ve yeni görev yerlerinde göreve başlamaları hususunda gerekli işlemlerin başlatılması rica olunur" denildi. Bu bağlamda, ilişiği kesilen personelin 15 gün içinde yeni görev yerlerine gitmeleri zorunlu kılındı. Ahlat şenlikleri nedeniyle sadece Bitlis'te ilişik kesme işlemleri bir hafta durdurulurken, diğer illerdeki personel için bu süre 15 gün ile sınırlı tutuldu.

Çoğu Polis Kararı Sabah Öğrendi

Tayin yerlerinde kalmaya devam edeceklerini düşünerek kiralık ev arayışına girmeyen, çocuklarının okul kayıtlarını yapmayan birçok polis, alınan bu ani kararı sosyal medyada dile getirerek mağduriyetlerini paylaştı. Bazı polisler, kararı sabah uyandıklarında öğrendiklerini belirtti.

657 Sayılı Kanun Ne Diyor?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 62. maddesi, yer değiştirme suretiyle atanan memurların, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde yeni görev yerlerine gitmelerini zorunlu kılmaktadır. Bu süre, savaş ve olağanüstü hallerde Cumhurbaşkanı Kararı ile kısaltılabilir.

Bu karar, özellikle tayin sürecinde mazeretleri nedeniyle erteleme talebi kabul edilen memurlar için önemli bir şok etkisi yarattı. Kararın uygulanmasıyla, birçok memur için hızlı ve zorlu bir taşınma süreci başlıyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme