FETÖ'nün cenazesinde maske ile katılanlardan biri general çıktı

Cenazede yüzlerini gizleyen kişiler arasında eski Binbaşı Ahmet Kalkan, eski Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ve eski Binbaşı Engin Büker yer aldı. 

FETÖ elebaşı terörist Fetullah Gülen'in cenaze töreni, 24 Ekim 2024'te ABD'nin New Jersey eyaletindeki Skylands Stadium'da düzenlendi. Cenaze töreni, 20 Ekim'de ölen Gülen'in 21 Ekim'de hayatını kaybettiğinin duyurulmasından 4 gün sonra gerçekleştirildi. Tören sırasında, bazı örgüt üyelerinin yüzlerini gizlemeye çalışmaları dikkati çekti.

Cenaze törenine katılan bazı FETÖ'cüler şapka, gözlük ve maske kullanarak kimliklerini saklama çabasında bulundu. Bu durum, törenin en çok konuşulan detaylarından biri oldu.

Cenazede yüzlerini gizleyen örgüt üyelerinin kimlikleri ortaya çıktı. Haber Report'un sosyal medya hesabındaki paylaşımına göre, cenazede gizlenen kişiler arasında eski Binbaşı Ahmet Kalkan, eski Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ve eski Binbaşı Engin Büker yer aldı.

Özellikle eski Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu'nun, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ABD'de bulunduğu ve bu süreçte örgütte önemli görevler üstlendiği biliniyor. Uğurlu'nun adı Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen FETÖ'cü isimlerden biri olarak öne çıkıyor.

Diğer bir isim olan eski Binbaşı Engin Büker ise,15 Temmuz sonrası yurt dışına firar eden eski askerler arasında yer almakta. Büker'in, sosyal medya üzerinden Türkiye aleyhinde karalama yapan örgüt mensupları arasında bulunduğu bilgisi de mevcut.

Bakmadan Geçme