Fişlendi, bahşişi reddetti, tuğgenerallik beklerken emekli edildi, İBB'de başkan oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı görevine Ergün Cebeci atandı. Cebecinin yaşadıkları film gibi...

TAKİP ET

Ergün Cebeci, tuğgenerallik beklerken Ağustos 2024'te emekliye ayrılması nedeniyle büyük bir kamuoyu tepkisi almıştı. Cebeci, askeri kariyerinde önemli bir rütbe beklerken, İBB'deki yeni görevinde önemli bir sorumluluk üstlenecek. Afet İşleri Daire Başkanlığı'ndaki yeni görevinde, İstanbul'daki afet yönetimi ve koordinasyon süreçlerine katkı sağlaması bekleniyor.

Ergün Cebeci, 1993 yılında Kara Harp Okulu'ndan Jandarma Teğmeni olarak mezun oldu. Tuzla Piyade Okul Komutanlığı, Foça Jandarma Okullar Komutanlığı ve Bornova 2. Jandarma Komando Eğitim Tabur Komutanlığı gibi çeşitli askeri görevlerde yer aldı. 1996 yılında Jandarma Subay Okulu'ndan mezun olduktan sonra, 2019 yılına kadar Mardin, Çanakkale, Tunceli, Muğla, Şırnak, Edirne ve Kastamonu'da çeşitli görevler üstlendi.

2019-2022 yılları arasında Kiev Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği yapan Cebeci, 2022'de Tunceli İl Jandarma Komutanı, 2023'te ise İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcısı olarak görev yaptı. Ağustos 2024'te, tuğgenerallik beklerken emekliye ayrıldı.

Cebeci'nin adı, FETÖ'nün “Atatürkçü küfürbaz Yarbay” diyerek fişlediği ve Suudi Prens Mohamed Bin Suud Al-Faisal'a verdiği bahşişi iade etmesiyle duyulmuştu. 2007 yılında, Bodrum'da İlçe Jandarma Komutanı olduğu dönemde, tatilini geçiren Prens, otel personeline ve güvenlik görevlilerine beşer bin dolar içeren zarflar dağıtmıştı.

Güvenlik görevlileri, zarfı içeriğini bilmeden Cebeci'ye teslim etti. Durumu fark eden Cebeci, zarfların içeriğini açmadan, kırmızı-beyaz gül ve karanfillerle birlikte Prens'e geri iade etti. Cebeci, zarfı iade ederken “Türk askeri olarak tatil için ya da ülkemize gelen herhangi bir kişinin güvenliğinden sorumluyuz. Bizim görevimiz sizi korumaktır. Lütfen jesti reddetmemizi yanlış anlamayın, Türk askeri ya da güvenlik görevlisi olarak böyle bir davranış içinde olmamız beklenemez” tavrını göstermişti.

memur5.com

Bakmadan Geçme