'Garip geldik gideriz' dedi, açıktan atama ile özel kalem müdürü yapıldı

AK Parti nepotizmde sınır tanımıyor. AK Parti Kilis Gençlik Kolları Başkanı Musa Kara, açıktan atama ile istisnai kadro olan Kilis Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanması sosyal medyada tepki çekti.

23 yıldır tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma ve Partisi (AK Parti) nepotizmde sınır tanımıyor. AK Parti Kilis Gençlik Kolları Başkanı Musa Kara, açıktan atama ile istisnai kadro olan Kilis Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanması sosyal medyada tepki çekti.

Levent Kırca parodilerine rahmet okutan Musa Kara, sosyal medyadan parti teşkilatına yayımladığı veda mesajını ise Necip Fazıl Kısakürek'in şu dizeleri ile bitirdi:

"Garip geldik gideriz, rafa koy evi barkı!
Tek, dudaktan dudağa geçsin ölümsüz şarkı..."

Sözcü gazetesinden Zekeriya Albayrak'ın haberine göre, kamu kurumlarında liyakat ve torpil tartışmalarına bir yenisi daha eklendi. Kilis Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne, AK Parti Kilis Gençlik Kolları Başkanı Musa Kara atandı. Bugün görevine başlayacak olan Kara, daha önce Kilis Belediyesi'nde görev yapmıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde belediyenin CHP'ye geçmesiyle birlikte "işe gelmeme" gerekçesiyle Kara'nın belediyedeki işine son verilmişti.

Valilikte uzun yıllardır Özel Kalem Müdürlüğü görevini sürdüren İhsan Aray ise geçtiğimiz hafta emekli oldu. Vali Tahir Şahin, Aray için bir veda programı düzenledi. Musa Kara'nın yeni görevi sosyal medyada yoğun eleştirilere neden olurken, birçok kullanıcı liyakat sistemine yönelik tepkilerini dile getirdi. Kara'nın ataması "torpil" iddialarıyla ele alınırken, sosyal medyada bu durum geniş yankı buldu.

Kara'nın Valilik'te göreve başlaması Kilis sosyal medyasında eleştiri konusu oldu. İşte o tepkilerden bazıları şöyle:

- AK Parti Gençlik Kolları Başkanını Özel Kalem müdürü yap. Liyakat her yerde maşallah.

- KPSS'den kaç puan aldı acaba? n Gençlik Kollarında özel kalem müdürlüğü iyi güzel.

- Torpille herkesi doldurdular, maşallah nerede iş bilmeyen adam var Kilis'te.

- Bana demeyin Kilis'te torpil yok diye. Nasıl bir torpil varsa helal olsun biz işe giremezken. Çünkü torpilimiz yok. Yaparsa AK Parti-MHP yapar.

MEMUR5.COM editörünün haberine göre ise Musa Kara, parti teşkilatına "Garip geldik gideriz, rafa koy evi barkı!/Tek, dudaktan dudağa geçsin ölümsüz şarkı..." dizeleriyle noktayı koyduğu bir veda mesajı yayımladı. İstisnai kadro olan ve tüm iktidarların kadrolaşma konusunda elini kolaylaştıran özel kalem müdürlüğü kadrolarından birine açıktan atama yöntemi ile atanarak memuriyet hayatına direkt müdür olarak başlayan Musa Kara'nın, bu göreve başlayabilmek için partiden istifa şartını yerine getirirken verdiği mesajda "Garip geldik gideriz" demesi ise bir kara komedi örneği olarak belleklere kazınacak.

Musa Kara'nın parti teşkilatına yönelik veda mesajının tam metni:

KIYMETLİ YOL VE DAVA ARKADAŞLARIM,

2008 Yılında 17 Yaşında tanıştığım AK Gençlik'te, Üniversiteler komisyonu ile başlayıp, 2015-2021 yıllarında Teşkilat Başkanlığı ve nihayetinde 2021 yılından beri de büyük bir heyecan ve istekle yürütmekten şeref duyduğum AK Parti Kilis İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden, 16 yıl Gençlik Kollarına hizmet etmiş olmanın gururunu taşıyarak, tüzük gereği 30 yaşını tamamlayıp yaş haddimin dolmuş olması ve yapılacak olan kongrelerde göreve gelecek arkadaşımızın daha sağlıklı bir süreç yürütebilmesi nedeniyle ayrılmış bulunuyorum.

Kilis İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürütmeme imkân tanıyarak Kilis Gençliğine hizmet etme şansına erişmemi sağlayan başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Gençlik Kolları Genel Başkanımız Sayın Eyüp Kadir İnan'a, ve Tüm Gençlik Kolları Genel Başkanlarımıza, Teşkilat Başkanımız Sayın Yusuf İbiş'e, beraber çalıştığımız tüm MYK ve MKYK üyelerimize, Bölge Koordinatörlerimize ve tüm teşkilatımıza şükranlarımı sunuyorum.

İl Teşkilat Başkanlığı ve İl Gençlik Kolları Başkanlığı dönemlerinde girmiş olduğumuz yerel seçim, genel seçim ve referandumlarda çalmadık kapı, ayak basmadık sokak, ulaşılmadık Genç kalmayana kadar birlikte mücadele ettiğimiz, ilk kez oy kullanacak yaklaşık 10.000 genç kardeşimizin doğum gününü kutladığımız, sayısız mahalle bizim ve ilk oyum programı yaptığımız, Üye kayıtlarında almış olduğumuz birincilikler, Adana'da 2.023 kişiyle katılmış olduğumuz bir gençlik festivali ve daha sayamadığım birçok başarının ve AK Parti Gençlik Kolları bayrağını layıkıyla taşımamda en büyük yardımcılarım olan İl Gençlik Kollarındaki ve İlçe Gençlik Kollarındaki tüm kardeşlerime, Üniversiteler ve Yeni Seçmen birimindeki yol arkadaşlarıma ne kadar teşekkür etsem az. Birlikte mücadele ettiğimiz, nice başarılara imza attığımız tüm yol ve dava arkadaşlarımı sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Birlikte görev yaptığım İl Başkanlarımıza, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclis Başkanlarımıza, Meclis Üyelerimize, İlçe Başkanlarımıza ve Belediye Başkanlarımıza, İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanlarımıza, İlçe Gençlik Kolları Başkanlarımıza, Yönetim Kurulu Üyelerimize, mahalle ve köy başkanlarımıza, Teşkilat ve Hanım komisyonlarımıza ve AK Parti teşkilatlarının her bir ferdine yürekten teşekkür ederim.

Garip geldik gideriz, rafa koy evi barkı!
Tek, dudaktan dudağa geçsin ölümsüz şarkı...

Selamette ...

MUSA KARA

memur5.com

Bakmadan Geçme