Gaziantep'te, TUYUP semineri düzenlendi

GAZİANTEP (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı ve AB'nin sağladığı finansla organize edilen 'Turizm Sektöründe Çalışanların ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Artırılması' Projesi (TUYUP) yaygınlaştırma seminerinin dördüncüsü Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Şahinbey ilçesindeki bir otelde düzenlenen seminerde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, projeyle birlikte turizm sektöründe ciddi bir ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Uygulanan yöntemlerle olumlu geri dönüşler ve talepler aldıklarını ifade eden İbiş, şöyle konuştu:

'Daha önce eğiticilerle yaptığımız faaliyet, turizm sektörüyle iş birliği içinde eğitimcilerimizle hem de çalışanlarımızın yoğun katılımıyla yaptık. Bu başlangıç çok etkili oldu. Şimdiden bize uyguladığımız yöntemlerin nasıl arttırılacağı yönünde talep gelmekte. Aynısını yapmak isteyen, bu faaliyetleri yürütmek isteyen çeşitli kurumlarımız mevcut. Bu anlamda tabi sadece eğitim anlamında değil, bu işin sürdürülebilirliği anlamda ulusal belgelendirme sisteminde üyelik faaliyetlerimiz var. Bu turizminde üzerinde bir hükümet politikası olarak tüm turizmde çalışanlarının devlet tarafından tanınan bir sisteme tabi olması yönünde yaptırım uygulanmaya başlandı.'

Bunun, mesleki yeterlilik kurumu üzerinden yapıldığını aktaran İbiş, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak hem maddi hem manevi hem de iş gücü olarak bu çalışmalara destek verdiklerini kaydetti.

Bakmadan Geçme