Genç tıbbiyelilerden minik öğrencilere destek

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi 'Genç Tıbbiyeliler Öğrenci Topluluğu', Beyşehir Şehit Hasan Metli İlkokulu öğrencilerine 'kardeş okul' projesi kapsamında kitap ve kırtasiye yardımında bulundu.

Topluluk üyesi üniversite öğrencileri, Beyşehir Belediyesi'nin de destek verdiği proje kapsamında geldikleri ilçede minik öğrencilere kırtasiye malzemelerini dağıtırken, çeşitli hediyeler de verdi.

SÜ Genç Tıbbiyeliler Öğrenci Topluluğu üyesi İbrahim Pektor, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce kurdukları toplulukla, sosyal sorumluluk projesi olarak köy okullarına çeşitli desteklerde bulunmaya başladıklarını söyledi.

Beyşehir'de 'kardeş okul' seçtikleri okulda öğrenim gören öğrencilere ders ve hikaye kitapları ile kırtasiye seti hediye ettiklerini belirten Pektor, 'Amacımız, buradaki minik kardeşlerimizin bir nebze olsun eğitim hayatında bir iz bırakabilmek ve onların da iyi bir nesil olabilmesini sağlayabilmektir. Bugünkü minik öğrencilerimizle buluşmamızda, onlarla sınıflarda oyun da oynadık. Zaten en çok sevdiğimiz kısım da orası. Okumalarına özel önem veriyoruz. Okumaları için kitaplar getirdik, öğretmenlerine teslim ettik. Yine buradaki kütüphane için de ayrıca setler almaya çalıştık. Projemize desteklerinden dolayı Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun'a, Fakülte Sekreterimiz İbrahim Küçüktunç'a ve buraya kadar gelen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

Şehit Hasan Metli İlkokulu Müdürü Hasan Ünal ise, 'Yakın, uzak dememişler, okulumuza kadar teşrif etmişler. Tıp Fakültesi'den gelen öğrencilere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi sevindirdiler, onları mutlu ettiler. Oyunlar öğrettiler. Öğrencilerimizin değişik bir anı olarak hafızalarında kalacak' dedi.

Beyşehir Belediyesi tarafından bir yemekte ağırlanan topluluk öğrencileri, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'a verilmek üzere, Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel'e teşekkür belgesi takdim etti.

Bakmadan Geçme