Gezi'nin finansöründen Türkiye'ye destek

Gezi olayları sırasında eylemcileri desteklemekle ve faiz lobisi olmakla suçlanan Soros, mülteci konusunda Türkiye'den yana tavır aldı.

George Soros Suriyeli sığınmacılara bağlı hal önerisini Türk yetkililerle de paylaştı. Dünyanın şu anda müşterek ürkü ortamında bulunduğunu kail Soros 'Sinemada şık baskı ve depar belgesi göstergesi görülmüyor. Feci müşterek durum. Krizin farkına varılmalı ve Türkiye'nin DOĞRU arzuları karşılanmalı' dedi.

Dünyanın en adlı sanlı spekülatörü ve Açık Toplum Vakıfları'nın kurucusu George Soros'un gözü Suriyeli mültecilerde. Soros şu anda yaşananları 'sinemada şık çıkması' kabil nitelendiriyor ve 'çıkış göstergesi görülmediği düşüncesince durumun aşırı trajik olduğuna ayraç ediyor.

Soros 'Gerçek müşterek bunalım bunun farkına varılmalı. Avrupa Birliği'ni yıkma edebilecek müşterek proses yaşanıyor' niteleyerek Avrupalı liderlere ve Birleşmiş Milletler'e (BM) sunmuş olduğu hal düşüncesince '6 adım' önerisi Türkiye'de de münakaşaya açtı. Önceki devir Türk yetkililerle de mülaki Soros'un hesaplarına layıkıyla tek müşterek mültecinin maliyeti 5 bin Euro. Yıllık maliyet ise 11 bilyon Euro'ya varıyor ve Soros'a layıkıyla tek müşterek ülkenin hesapları bu sayılara yanaşmıyor. Türkiye'nin ise 2.5 milyona DOĞRU sığınmacı evsahipliğinden üstlendiği maliyetlerin karşılanması icap ettiğini vurgulayan Soros bunu üstlenmesi gerekenin de AB bulunduğunu belirtiyor.

Soros bu vaziyeti şöyleki açıklıyor: 'Türkiye'nin çıkarı ne olacak? Üstlendiği maliyetler telafi edilmeli. Ve maliyetler eskiden olduğu için aşırı şimdi müşterek tomar artacak. Türkiye ile AB'nin yakınlaşmaya gereksinimi var. Bir müddet geçmiş Türkiye Rusya ilişkileri aşırı yakındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'i gösteriş manken kendisine bildirme ediyordu. Ancak bu ilişkiyi Rusya'nın Suriye'ye müdahalesi bozdu. Rusya şişman Katherina zamanına döndü. Bu Ortodoks Hristiyanların menfaatlerini korumak kısaca haçlı seferlerini başlatan zihniyettir. Rusya özlük anadan görme modeline döndü. Ve Erdoğan'ın amaçları ortada anlaşma beklenen değil. AB de Türkiye'de birbirine muhtaç.

Kaynak: HABER7.COM

Bakmadan Geçme