'Gezi vandallığı' sözü ardından belediye meclisinde arbede çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında 'Gezi vandallığı' ifadesi üzerine çıkan arbede nedeniyle oturuma 5 dakika ara verildi. Başkan Cemil Tugay, eleştirilerin can kulağıyla dinlenmesi gerektiğini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısında, AK Parti ve CHP grup üyeleri arasında tartışma ve arbede yaşandı. Toplantı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Gündemde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT'un 2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik planları görüşüldü. Her iki plan da oy çokluğu ve oy birliği ile kabul edildi.

GEZİ VANDALLIĞI SÖZÜ ARBEDEYE NEDEN OLDU

AK Parti'li Meclis Üyesi Abdulhakim Evin, toplantıda yaptığı konuşmada, “2011'deki hükümetimizin stratejik planlarına ilişkin yaşadığımız talihsizlikler arasında 7 Şubat MİT krizi ve 2013'teki ‘Gezi vandallığı' var. Bu olayların ekonomimize maliyeti 1,4 milyar dolar” dedi. Bu ifadenin ardından mecliste gerginlik yükseldi ve CHP'li üyeler ayağa kalkarak karşılık verdi. Tartışma büyüyünce iki grup arasında arbede çıktı. Başkan Tugay, oturuma 5 dakika ara verdi.

Aranın ardından konuşan Tugay, “Bizler halkın oyları ile seçilmiş ve onları temsil eden insanlarız. Kullandığınız kelimelere dikkat edin. Çünkü 5 yıl boyunca yüz yüze bakacağız. Hoşgörüye ihtiyacımız var” dedi. Ayrıca, toplantının önemli bir gündem maddesini kapsadığını belirterek, daha dikkatli ve yapıcı bir tartışma ortamı çağrısında bulundu.

CHP'LİLER ÜZERİMİZE YÜRÜDÜ

AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, eleştirilerde bulunduklarını ve genç bir arkadaşlarının tartışma sırasında sert bir şekilde müdahale ettiğini belirtti. Yıldız, “2 dakika genç bir kardeşimizin eleştirilerine tahammül edemezsek, bu kentin sorunlarını nasıl tartışacağız?” dedi.

MECLİSİ TERK ETTİLER

Toplantının sonuna doğru CHP'li Meclis Üyesi Hacer Taş Gültepe, CHP Genel Merkezi'nin eğitim-öğretim yılı ile ilgili basın açıklamasını okumaya başladı. AK Parti ve MHP grubu, bu açıklamanın daha önce de yapıldığını belirterek dinlemek istemediklerini ifade etti. Gültepe'nin açıklamayı sürdürmesi üzerine AK Parti ve MHP grup üyeleri meclisi terk etti.

TUGAY'DAN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, arbede ve meclis üyelerinin toplantıyı terk etmeleri hakkında, “Meclis üyelerimizden ricam; önümüzdeki dönemde eleştiri anlamında ne söylenirse söylensin can kulağıyla dinlemeliyiz. Öfkelenmek, bugünkü tablonun oluşmasına katkıda bulunmaktır” dedi. Tugay, toplantının önemli bir gündemi olduğunu ve daha yapıcı bir tartışma ortamı gerektiğini vurguladı.

memur5.com

Bakmadan Geçme