Göç İdaresi Başkanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği değişti

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığınca devlet memurlarının disiplin süreçlerini düzenleyen yeni bir yönetmelik yayımladı.

Göç İdaresi Başkanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği değişti.

Resmi Gazete'de yayımlananyönetmelikle, Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev yapan devlet memurlarının disiplin amirlerini belirlenmesi amaçlanıyor

Yönetmelik, Göç İdaresi Başkanlığı merkezi, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında görev yapan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olan devlet memurlarını kapsıyor.

Yönetmeliğin hazırlanmasındaki dayanak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 124. maddesi ve 29 Nisan 2021 tarihli ve 3935 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri.

Yönetmelik, Göç İdaresi Başkanlığı'ndaki devlet memurlarının disiplin amirlerini belirlemektedir ve bu amirler, yönetmelikte belirtilen cetvelde yer alıyor.

Disipline ilişkin usul ve esaslar bakımından, 657 sayılı Kanun ve Devlet Memurları Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacak.

Yeni yönetmelikle, 25 Şubat 2014 tarihli ve 28924 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği'nin yürürlükten kaldırılıyor.

Yönetmelik, yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Yönetmelik için tıklayın.

memur5.com

Bakmadan Geçme