Göçmen Merkezi, kadınlar için oplandı

- Keçiören Göçmen Merkezi, sığınmacı kadınların sorunlarının çözümü için yapılacak çalışmaları masaya yatırdı

ANKARA (AA) - Keçiören Göçmen Merkezi, sığınmacı kadınların sorunlarının çözümüne ilişkin önerilerin ele alındığı bir konferans düzenledi.

Keçiören Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Keçiören Belediyesi, Keçiören Kaymakamlığı, Keçiören Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde kurulan Keçiören Göçmen Merkezi, 'Günümüzde Mülteci Kadınların Sorunları ve Çözüm Önerileri' başlıklı konferans düzenledi.

Konferansa AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı yöneticileri, Keçiören Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Başkanı Ayten Aydın ve Suriyeli sığınmacı kadınlar katıldı.

Konferansta, sığınmacı kadınların yaşadığı zorluklarla mücadelede izlenecek yöntemler ve bu sorunların aşılması için alınacak tedbirler ele alındı.

Konferansın açılışında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Ak, ilçede yaşayan sığınmacı ve mültecilerin sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak amacıyla Göçmen Merkezi'ni kurduklarını hatırlattı. Ak, şunları kaydetti:

''Yabancı bir ülkede yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Ülkemizde bulundukları sürece sorunlarını çözüme kavuşturmanın toplum olarak hem görevimiz hem de sorunların büyümemesine karşı bir önlem olduğunu düşünüyorum. Savaşın en çok mağdur ettiği kesimlerin başında kadınlar ve çocuklar geliyor. Bu nedenle onlara yönelik ayrı çalışmalar yapıyoruz.'

Bakmadan Geçme