Hak-İş: Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapısı değişmeli

Mahmut Arslan, 2025 asgari ücretinin enflasyon oranının altında kalmasını büyük bir hayal kırıklığı olarak değerlendirdi

TAKİP ET

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2025 asgari ücretinin enflasyon oranının altında kalmasını büyük bir hayal kırıklığı olarak değerlendirdi ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Arslan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, 2025 yılı için belirlenen 22 bin 104 TL'lik asgari ücreti eleştirdi. Arslan, asgari ücretin enflasyon oranının çok altında kalmasının, çalışanlar için geçim zorluğu oluşturduğunu belirtti. 'Bu bir asgari ücret değil, bu geçim ücreti,' dedi.


Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun mevcut yapısının, katılımcı ve demokratik olmadığını belirterek, sağlıklı bir asgari ücret belirlemesi için komisyon yapısının değişmesi gerektiğini savundu.

memur5.com

Bakmadan Geçme