Hastalarına hem 'kan' hem 'can' verdiler

NEÜ'de 5'i doktor 6 sağlık personeli, karaciğer naklinde gereken kanı temin edemeyen kadın ile annesi için organ bağışında bulunan kızına önce kanlarını verip, nakli başarıyla gerçekleştirdi.

KONYA (AA) - Alanya'da yaşayan Hediye Kutu'ya (51) başvurduğu Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde, karaciğer nakli yapılması gerektiği iletildi.

Annesinin kan grubu A Rh negatif olduğu için kan bulmakta zorlanan 28 yaşındaki kızı Zahide Kutu, hastanede görev yapan NEÜ Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tevfik Küçükkartallar'ı durumdan haberdar etti.

Zor durumdaki ailenin imdadına yetişen organ nakli ekibindeki, kan grubu A Rh negatif olan Küçükkartallar ve hastanenin başhekimi de olan Prof. Dr. Ahmet Tekin, Hediye Kutu'ya, kan grubu A Rh pozitif olan Doç. Dr. Ahmet Topal, Yrd. Doç. Dr. Murat Bıyık, Doç. Dr. Orhan Özbek ve Bekir Pire de Zahide Kutu'ya ameliyatta kullanılması için kan bağışında bulundu.

Kan veren ekibin başarılı operasyonuyla kızından annesine başarılı şekilde nakil gerçekleştirildi.

Doktorların şaka yaptığını düşünmüş
Hediye Kutu, operasyon öncesi kan bulmakta çok zorlandıklarını belirterek, 'Kızımın görüştüğü doktorlar, 'Sorun yok, biz de veririz' demişler. Ameliyata girecek doktorların kan vereceğini söyleyen kızımın şaka yaptığını, yanlış anladığını düşündüm. İlk defa bir doktorun hastasına kan verdiğini duydum.' diye konuştu.

'Hasta iyileştiğinde dünyalar bizim oluyor'
Operasyonu gerçekleştiren ekipten Prof. Dr. Ahmet Tekin, 'Bu tür hastalar kan bulamadıkları için ciddi travmalar yaşıyor. Girecekleri büyük ameliyat öncesi Kutu ailesinin travmalarını azaltmak için devreye biz girdik. Anne ve kızına gerekli kanı verdik. Hasta iyileştiğinde dünyalar bizim oluyor.' şeklinde konuştu.

Küçükkartallar da 'Kan ihtiyacı olan çaresiz kalan bir hastaya kendi kanımızı vererek mutlu sona ulaşmamız bizi mutlu etti.' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme