Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan '24 milyonluk tuvalet tadilatı' açıklaması: Zorunluluk

1985'te hizmete sunulan Ankara Dikmen'deki Hazine ve Maliye Bakanlığı binasında bulunan tuvaletler, 24 milyon lira harcanarak kapsamlı bir yenileme sürecine alındı. Bakanlık ise bunun bir zorunluluk olduğunu bildirdi.

Ankara Dikmen'deki Hazine ve Maliye Bakanlığı binasında bulunan tuvaletler, 24 milyon lira harcanarak kapsamlı bir yenileme sürecine alındı.

TBMM'nin Dikmen kapısı karşısında yer alan, uzun yıllar Maliye Bakanlığı binası olarak kullanılan, Hazine ve Maliye Bakanlıklarının tek çatı altında birleştirilmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Dikmen binası olarak kullanılan yerleşke, açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren milyonların yüreklerini sızlatan bir haber ile gündemde.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Bakanlık tarafından 10 Haziran 2024 tarihinde yapılan ihale sonucunda, 150 gün sürecek olan tadilat işleri için 23 milyon 933 bin lira ayrıldı. Yenileme çalışmaları, binaların mekanik tesisatları da dahil olmak üzere 10 ayrı bloktaki tuvaletlerde gerçekleştirilecek.

Yenileme kapsamında, tuvalet duvarları ve zeminler seramik kaplamayla yenilenecek, Hilton tipi lavabolar monte edilecek. Ayrıca borular, yalıtım ve elektrik tesisatı, ahşap kapı kasaları, kapı kanatları, pencereler ve camekanlar da modernizasyondan geçirilecek.

Bakanlıktan açıklama: Zorunlu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sözcü'nün haberiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, binanın 1985'te faaliyete geçtiği, tuvalet ve müştemilat tesisatın artık hizmet veremeyecek duruma geldiği, mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bu tatiladın bir zorunluluk olduğu ifade edildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

"Bakanlığımızın, bir yandan tasarruf tedbirlerini açıklarken bir yandan da Tasarruf Genelgesine uymadığı gibi gerçek dışı haberlerle algı oluşturmak istendiği görülmektedir. Bu çerçevede aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri olmuştur.

17 Mayıs 2024 tarihinde yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle tüm kamu kurumları kapsama alınmış, birçok alana ilişkin kurallar belirlenmiştir.

Genelgenin uygulanması konusunda kurumlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakta ve uygulama takip edilmektedir. Ayrıca Bakanlığımızca oluşturulan bilgi sistemlerine kurumlarca veri girişleri yapılmaktadır.

Genelgenin temel amacı kamuda verimliliği artırarak tasarruf sağlamaktır. Bu yaklaşımla kamuda deprem riski hariç yeni hizmet binası satın alınması, kiralanması ve yaptırılmasına izin verilmemektedir.

Ancak; mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bakım onarımların yapılmasının hizmetin devamı için gerekliliği malumdur ve verimlilik anlayışıyla uyumludur. Dolayısıyla binaların ömrünü uzatacak bakım- onarım tasarruf genelgesinin kapsamı dışındadır.

1985 yılında faaliyete geçen Bakanlığımızın Dikmen yerleşkesindeki tuvalet ve müştemilat tesisatların artık hizmet veremeyecek duruma gelmeleri nedeniyle bakım onarımın yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Bu tarz çarpıtma haberlerle, Tasarruf Genelgesi sabote edilmeye çalışılmaktadır. Ancak bilinmelidir ki Genelgenin uygulanması gerek kurumlarımızca gerekse Bakanlığımızca hassasiyetle takip edilmeye devam edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

memur5.com

Bakmadan Geçme