Hukuk ve Adalet dersini 1 milyon 147 bin öğrenci seçti

Bu ders, öğrencilerin hukuk, adalet, özgürlük, eşitlik ve sorumluluk bilincine sahip bir şekilde yetişmeleri amacıyla 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren 6. ve 7. sınıflarda yer alıyor. 

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanan Hukuk ve Adalet dersi, ortaokullarda seçmeli ders olarak okutulmaya başlandı. Bu ders, öğrencilerin hukuk, adalet, özgürlük, eşitlik ve sorumluluk bilincine sahip bir şekilde yetişmeleri amacıyla 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren 6. ve 7. sınıflarda yer alıyor.

Bugüne kadar, toplamda 1 milyon 147 bin 799 öğrenci, Hukuk ve Adalet dersini seçmiş durumda.

Dersin içeriği, "Yaşamımızda Hukuk ve Adalet", "Haklarımız ve Sorumluluklarımız", "Hukuki Sorunlarımız" ve "Hukuki Çözümlerimiz" başlıkları altında dört ana üniteyi kapsıyor. Bu kapsamda, öğrenciler hukuk, adalet, hak ve sorumluluk gibi temel kavramlar üzerinde duruyor ve hukuki sorunlar ile çözüm yolları hakkında bilgiler ediniyor. Ayrıca, CİMER ve UYAP gibi uygulamalar hakkında da bilgi veriliyor. Ders kitabında, adalet, eşitlik, duyarlılık, özgüven, sorumluluk, barış, tarafsızlık, özgürlük ve dürüstlük gibi değerler de vurgulanıyor.

Hukuk ve Adalet dersine, hakim ve savcılar da katılıyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki ortaokullarda, davet üzerine bu derslere katılan hakim ve savcılar, adaletin nasıl tesis edildiğini öğrencilere anlatıyor. Öğrenciler, davalar, suçlular ve meslek hakkında sorular sorarak, hukuk kariyerine ilişkin bilgi edinme fırsatı buluyorlar.

memur5.com

Bakmadan Geçme