Hz. Muhammed'e hakarete hapis cezası

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Manaf, Hz. Muhammed'e hakaret ettiği için 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ANKARA (AA) - Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçundan açılan davada, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 27. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Manaf ile avukatları ve müşteki katıldı.

Sanık Manaf, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, 'Dava konusu konuşmalarda, kesinlikle Peygamber Efendimizi aşağılayacak şekilde konuşmadım. Aksine bu yöndeki sorulara olumlu yanıtlar verdim.' dedi.

Manaf'ın avukatları, müvekkillerinin iddianamedeki suçu işlemediğini öne sürerek, Manaf'ın beraatini talep etti.

Hakim Seyhan Aksar Orkun, suçun işlenmesinde kullanılan araçlar, suçun işlendiği zaman ve yer, suçun konusunun önemi ve değeri, meydana gelmesi muhtemel zarar ve tehlikenin ağırlığını göz önünde bulundurarak, Manaf'ın ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Hakim, ayrıca Manaf hakkında takdir indirimine yer olmadığını belirtti.

İddianamede, Manaf'ın, Hz. Muhammed'i alaya almak, tahkir ve iftira etmek suretiyle Müslümanlarca kutsal sayılan değerleri aşağıladığı belirtilerek, yoğun kasıt altında işlediği suçtan dolayı cezalandırılması talep ediliyordu.

Bakmadan Geçme