İki işçinin ölümüyle sonuçlanan olaya Bakanlık incelemesi

Yalova'da tersanede meydana gelen kazada iki işçi hayatını kaybetti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı inceleme başlattı.

Yalova'da geçen hafta , tersanede bakım ve boya yapmak için bindikleri insan kaldırma platformunun kopması sonucu metrelerce yüksekten düşen Doğanay Kurt (22) ve Mehmet Kesik'in (33) ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili inceleme yapması için müfettiş görevlendirdi. Altınova ilçesindeki Beşiktaş Tersanesi'nde meydana gelen olayda, işçiler ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Savcılık incelemesinin ardından Kurt ve Kesik'in cansız bedenleri Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı ve otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Doğanay Kurt'un cenazesi Samsun'da, Mehmet Kesik'in cenazesi ise Şanlıurfa'da toprağa verildi.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.ının ardından müfettiş görevlendirdi.

memur5.com

Bakmadan Geçme