İnternetten Yaptığı Alışveriş Hüsranla Sonuçlandı

Gaziantep'te ikamet eden Mennan Sarıyıldız'ın internetten yaptığı alışveriş deneyimi hüsranla sonuçlandı.Aracı için oto yedek parça arayışına giren Mennan Sarıyıldız, arama motorlarından yedek parça ile ilgili yaptığı aramada karşısına çıka

Gaziantep'te ikamet eden Mennan Sarıyıldız'ın internetten yaptığı alışveriş deneyimi hüsranla sonuçlandı.
Aracı için oto yedek parça arayışına giren Mennan Sarıyıldız, arama motorlarından yedek parça ile ilgili yaptığı aramada karşısına çıkan sonuçlara göre, ilk gördüğü sitelerden biri ile iletişime geçti. Telefon ile firmayla irtibata geçen Mennan Sarıyıldız, parasını ödemesine rağmen ne aradığı parçayı ne de ücretine ulaşabildi. Sarıyıldız, 'Firmaya ait bir internet sitesinin olması ilk etapta güven veriyordu. Bu yüzden dolayı parayı önceden göndermekten imtina etmedim. Ancak sonrasında gördüm ki, ne ücretini ödediğim yedek parça tarafıma gönderildi, ne de ücret iadesi yapıldı'dedi.
İnternetten yapılan alışverişlerde vatandaşı uyaran Sarıyıldız, 'Büyük ve adını duyuran firmalardan alışverişin ne denli önemli olduğunu bu deneyimde daha iyi anladım. Önceden ücret göndermek yerine, kapıda ödeme ya da güvenli alışverişin olduğu sistemlere rağbet edilmesini şiddetle tavsiye ediyorum' diye konuştu.
Aylarca beklemesine rağmen halen ilgili firma tarafından mağduriyetinin giderilmediğini dile getiren Sarıyıldız, firma ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Benzer sıkıntıları yaşayan vatandaşların da hukuki yollara başvurması gerektiğini anlatan Sarıyıldız, 'Herkes gerekli tepkiyi gösterdiğinde bu tür hadiseleri gerçekleştirmek isteyenlere de meydan boş bırakılmayacaktır' ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA-YEREL

Bakmadan Geçme