Işid'e Katılmak Üzere Adana'ya Gelen 38 Kişi Yakalandı

Adana'da IŞİD'e katılmak üzere Azerbaycan, Endonezya, Irak, Kırgızistan, Tacikistan, İran ve Afganistan'dan gelen 15'i çocuk, 10'u kadın toplam 38 kişi yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü

Adana'da IŞİD'e eklenmek kabilinden Azerbaycan, Endonezya, Irak, Kırgızistan, Tacikistan, İran ve Afganistan'dan mevrut 15'i çocuk, 10'u avrat hep 38 insan yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ilçesi Bahçeşehir Mahallesi'nde ortak evde aşırı sayıda ecnebi tabiiyetli kişilerin kalmış bulunduğu ve buradan da Suriye'ye gidecekleri suç duyurusunu aldı.
Eve meydana getirilen baskında Azerbaycan, Endonezya, Irak, Kırgızistan, Tacikistan, İran ve Afganistan tabiiyetli 15'i çocuk, 10'u kadın, 13'ü eş hep 38 insan yakalandı. Polis bu insanlara toprak gerçekleştirme fail ve Suriye'ye geçişlerini sağlayacak bulunan H.Ö. ve İ.G. adlı dü kişiyi de gözaltına aldı. Yabancı tabiiyetli eşhas emniyete getirilip ifadeleri alındı. Şahısların Adana'ya gezinsel gayeli geldiklerini söyledikleri öğrenildi. Yabancı tabiiyetli eşhas ifadelerinin arkası sıra esenlik kontrolünden geçirilmek kabilinden adli tapa getirildi.
ANNE KUCAĞINDA BİBERONLA MAMA İÇİYOR
38 ecnebi tabiiyetli şahıstan 15'inin bebek bulunduğu görüldü. Sağlık kontrolüne giderken ortak bebeğin annesinin kucağında tek ortak şeyden bihaber biberonla abla içmesi ilgi çekti.
Yabancı tabiiyetli eşhas matbuat mensuplarına da tasrif icra ettikleri düşüncesince aksülamel göstererek, 'Film mi çekiyorsunuz, illet çekiyorsunuz' dedi. Sağlık kontrolünün arkası sıra göçler idaresine götürülen şahıslar, buradan da memleketlerine gönderildi.
Yabancı tabiiyetli insanlara toprak gerçekleştirme fail ve onları Suriye'ye götürecek bulunan 2 zanlının da sorgusu bitmeme ediyor.

Kaynak: IHA-YEREL

Bakmadan Geçme