İsrail yandaşları abarttı, sıra Türkiye'deki üniversiteye geldi

İsrail yandaşları, Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni hedef alarak Erasmus desteğinin kesilmesini talep etti.

Fransa'da, Gazze ve Filistinlilere destek veren üniversitelere baskı yapan İsrail yandaşları, şimdi de Türkiye'deki Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni hedef aldı. Avrupa Parlamentosu'nun 6 Fransız üyesi milletvekili, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şeymus Demir'in, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin şehit edilmesi sonrası sosyal medyada yaptığı başsağlığı paylaşımını gerekçe göstererek, üniversiteye Erasmus desteğinin kesilmesini talep etti.

Bu 6 milletvekili arasında, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminde Aileden Sorumlu Bakan olarak görev yapmış Nadine Morano da bulunuyor. Mektupta, bu üniversitenin terörizmi yücelttiği ve antisemitizmi teşvik ettiği iddia edildi.

Mektupta, "Bu üniversiteye tahsis edilen Avrupa fonlarının ödemesini ne zaman askıya almayı planlıyorsunuz?" diye soruldu. Ayrıca, üniversitenin, Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programına katılımının yeni onaylandığına dikkat çekildi.

'Avrupa ilkelerine aykırılık'

Avrupa Komisyonu'na hitaben yazılan mektupta, Rektör Demir'in açıklamalarının Avrupa ilkelerine tamamen aykırı olduğu belirtildi. Ülkemizde İslam adını taşıyan tek eğitim kurumu olan bu üniversitenin, uluslararası İslamcı ağlarla bağlantılı olduğu ve Avrupa'daki demokratik sistemlere yönelik düşmanca müdahaleler riski oluşturduğu iddia edildi.

Mektupta, üniversitenin kadın ve erkek eşitliği gibi AB değerlerine karşı olduğu savunuldu. Gaziantep Üniversitesi'nin, Erasmus+ programının ciddiyetine zarar verebileceği ve Avrupa gençliğini tehlikeye atabileceği öne sürüldü.

Fransız basınının gündeminde

Fransız basınında, Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hakkında makaleler yayımlandı. Bu makalelerde, Gazze'ye yönelik yapılan eleştirilerin yanı sıra, Türkiye'deki bu üniversitenin durumu da gözler önüne serildi.

memur5.com

Bakmadan Geçme