İzmir'de şiddete uğrayan doktor kendisini güvende hissetmiyor

Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde görevli acil servis doktoru İrem Sarıkaya, 15 Ekim Salı günü bir hasta ve hasta yakını tarafından fiziksel şiddete uğradı.

İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde görevli acil servis doktoru İrem Sarıkaya, 15 Ekim'de hastanede çalıştığı sırada hasta ve hasta yakınının şiddetli saldırısına uğradı. Başından darbe alarak hastaneye kaldırılan Dr. Sarıkaya, yaklaşık 12 saat süren tedavi ve gözetim sürecinin ardından şiddetin sağlık çalışanları üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Olay, Dr. Sarıkaya'nın hasta ve yakınını tedavi etmekteyken, hasta yakınlarının hakaret ve tehditleriyle başladı. İddialara göre, hasta yakını Sarıkaya'yı önce sözlü olarak taciz etti, ardından hastane güvenliği ve polislerinin önünde fiziksel saldırıya geçti. Sarıkaya, "Saçımdan tutulup yere düşürüldüm, kafamı birkaç kez yere vurdukları için ciddi baş ağrıları yaşıyorum," dedi. Boynunda tırnak izleri oluştuğunu belirten Dr. Sarıkaya, hastane güvenliği ve polisinin olaya müdahale etmesine rağmen şiddetin engellenemediğini söyledi.

Dr. Sarıkaya, saldırganların tutuklanmasının ardından, sağlık çalışanlarının güvensiz bir ortamda görev yaptığını belirterek, "Beni hastane içinde savunmasız bırakmak istemedim. Hemşirelerimle birlikte odama çekildim, fakat sağlık çalışanlarına yönelik şiddet her geçen gün artıyor. Eğer güvenlik güçlerinin yanında bile bu tür olaylar yaşanıyorsa, yalnızken nasıl korunabiliriz?" dedi.

Olayın ardından hastane yetkilileri ve sağlık sendikaları, sağlık çalışanlarının güvenliğini artıracak önlemler alınmasını talep etti. Ayrıca, şiddet mağduru sağlık çalışanlarının hukuki ve psikolojik destek almasının gerektiği vurgulandı.

İzmir Emniyeti, olayla ilgili olarak saldırganlar Sinem C. ve Yağmur A.'yı gözaltına aldı. Mahkeme, Yağmur A.'yı tutuklarken, Sinem C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Dr. Sarıkaya, yaşadığı şiddet olayının ardından sağlık sektöründe güvenlik önlemlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. "Sağlık çalışanları yalnızca hastalarına yardım etmeyi değil, aynı zamanda kendilerini korumayı da hak ediyor" dedi.

memur5.com

Bakmadan Geçme