Jandarma Genel Komutanlığına Orgeneral Ali Çardakcı getirildi

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin yaş haddinden emekli olurken bu göreve yardımcısı Orgeneral Ali Çardakcı getirildi.

Jandarma Genel Komutanlığında beklenen değişim nihayet yaşandı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin yaş haddinden emekli olurken bu göreve yardımcısı Orgeneral Ali Çardakcı getirildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ali Çardakcı kimdir?

Orgeneral Ali Çardakcı, Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Karakılıç köyünde doğdu. 1984 yılında Teğmen rütbesiyle Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Çardakcı, 1985 yılında Piyade Okulu'nu tamamladı. Askeri kariyerine 1985-1993 yılları arasında çeşitli birliklerde Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevleriyle başladı. 1996 yılında Kara Harp Akademisi'nden Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle mezun oldu.

Kurmay subay olarak; Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nda Harekat ve Asayiş Şube Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı Genel Plan ve Prensipler Başkanlığı'nda Proje Subayı ve Şube Müdürlüğü, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda Harekat ve Asayiş Şube Müdürlüğü, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı'nda Kurmay Başkanlığı ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı gibi birçok önemli görevde bulundu. 2010 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti ve Zonguldak 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı gibi görevlerde bulundu. 2014 yılında Tümgeneral rütbesine terfi ederek Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2017 yılında Korgeneral rütbesine yükseldi ve İçişleri Bakanlığı tarafından Jandarma Genel Komutan Yardımcısı olarak atandı. 2021 yılında Orgeneralliğe terfi eden Çardakcı, halen Jandarma Genel Komutan Yardımcısı olarak görev yaparken 16 Ağustos 2024 tarihinde Jandarma Genel Komutanı olarak atandı.

memur5.com

Bakmadan Geçme