Kadınlara Organ Bağışının Önemi Anlatıldı

Adıyaman Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Organ Nakli Haftası münasebetiyle düzenlenen programda, kadınlara organ bağışının önemi hakkında bilgiler verildi.3-9 Kasım Organ Nakli Haftası etkinlikleri çerçevesinde Adıyaman'daki kadınları

Adıyaman Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Organ Nakli Haftası münasebetiyle düzenlenen programda, kadınlara organ bağışının önemi hakkında bilgiler verildi.
3-9 Kasım Organ Nakli Haftası etkinlikleri çerçevesinde Adıyaman'daki kadınların organ bağışının önemi hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, Adıyaman Belediyesi Kadın Danışma Meclisi'nde, organ bağışının önemi hakkında bir konferans düzenlendi.
Sağlık İl Müdürlüğü ve Adıyaman İl Müftülüğünden gelen uzmanlar tarafından verilen konferansın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsüm Öncel, organ bağışının önemine vurgu yaparak, 'Tedavileri yalnızca organ ve doku nakliyle mümkün olan hastaların yeniden hayata döndürmelerini ancak empati yaparak anlayabiliriz. Lütfen bir dakikalığına kendimizi veya sevdiğimiz birilerini onların yerine koyun ve düşünün. Organ bağışı yapmanın ne demek olduğunu anlayabileceğiz. 'Organ bağışı hayat kurtarır' sloganını hepimiz duyuyoruz. Dinimizde 'Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur' şiarını düşünün. Bir organ bağışlamakla belki de kainatı kurtarmış gibi sevap alacağız. Lütfen konuya duyarlı olalım ve bu konuda üzerimize düşün görevi yerine getirelim' şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Sağlık İl Müdürlüğü Organ Bağışı Birimi Sorumlusu Handan Hazar, organ bağışına olan ihtiyaç konusunda konferans verirken, Adıyaman İl Müftülüğü Vaizelerinden Şule Sevmez ise organ bağışının dini hükümleri hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: IHA-YEREL

Bakmadan Geçme