Kamu Başdenetçiliği için 5, Kamu Denetçiliği için 127 başvuru

TBMM'de yapılacak seçim için Meclis Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık açıklama yaptı.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, Kamu Başdenetçiliği ve Kamu Denetçiliği için yapılan başvurulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 2 Ekim'de başlayan başvuruların dün saat 17.00'de sona erdiğini belirten Karamık, Kamu Başdenetçiliği için 5 kişinin başvuruda bulunduğunu, Kamu Denetçiliği için ise 127 kişinin başvurduğunu açıkladı.

Karamık, başvurular arasında Kamu Başdenetçiliği için 5 aday adayının, Karma Komisyon tarafından 15 gün içinde 3 kişi olarak belirleneceğini ve bu kişilerin TBMM Genel Kuruluna sunulmak üzere TBMM Başkanlığı'na bildirileceğini ifade etti. Ayrıca, Karma Komisyonun oluşturacağı Karma Alt Komisyonun, başvuruda bulunan aday adayları arasından seçilecek denetçi sayısının 3 katı kadar adayı da belirleyerek Karma Komisyona sunacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulunun bu bildirim tarihlerinden itibaren 15 gün içinde Kamu Başdenetçisi seçimi için harekete geçeceğini anlatan Karamık, Karma Komisyonun da denetçi seçimlerini sonraki 15 gün içinde yapacağını belirtti. Kamu Başdenetçiliği seçim süreci hızla ilerlerken, 5 Aralık'ta görev süresi sona erecek olan mevcut Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç'un yerine yapılacak seçim önem taşıyor.

Şeref Malkoç'un görev süresi sona erecek

Şeref Malkoç, ilk kez 15 Kasım 2016 tarihinde, ikinci kez ise 11 Kasım 2020'de TBMM Genel Kurulu tarafından Kamu Başdenetçisi olarak seçilmişti. Malkoç'un görev süresi, 5 Aralık 2024'te sona erecek.

memur5.com

Bakmadan Geçme